Çubuk'ta emniyetten kış lastiği uyarısı

Çubuk'ta emniyetten kış lastiği uyarısı

ANKARA (AA) - Çubuk İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Çam, sürücüleri kış lastiği takmaları yönünde uyardı. İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Çam,...

ANKARA (AA) - Çubuk İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Çam, sürücüleri kış lastiği takmaları yönünde uyardı.

İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Çam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın genelgesiyle 1 Aralık 2017-1 Nisan 2018 tarihlerinde bazı araçlara kış lastiği takma zorunluluğu getirildiğini hatırlattı.

Son günlerde özellikle maddi hasarlı trafik kazalarında artış yaşandığını kaydeden Çam, her sürücünün kış şartlarına göre gerekli tedbirleri alması gerektiğini ifade etti.

Çam, yağmur, kar ve buzlanmanın kaza riskini arttırdığını ve sürüş güvenliğini tehdit ettiğini anlattı.

Son günlerde hava koşullarının sertleşmesiyle trafik kazalarının yüzde 20 oranında arttığını gözlemlediklerini dile getiren Çam, "Kaygan zeminde fren mesafesi uzuyor. Yolcu ve yük taşıyan ticari araçlar, 1 Aralık'tan 1 Nisan'a kadar kış lastiği kullanmak zorunda. Alınan tüm tedbirler halkımızın can güvenliğini sağlamak için. Özel araçlardaysa mecburiyet yok. Fakat sürücülerimizin kendilerinin, trafikteki diğer sürücülerin, yayaların ve araçlarının güvenliği için kış lastiği kullanmaları önemli." ifadelerini kullandı.

Kış lastiği kullanmayanlar için para cezasının yanı sıra ceza puanı yaptırımı da bulunduğunu hatırlatan Çam, "Ekiplerimiz denetimlerine başladı ve denetimlerimiz artarak devam edecek. Kış lastiği takmadan yük ve yolcu taşımacılığı yapan tüm araçlara 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun ilgili maddesi gereğince 625 lira para cezası verilecek." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :