Çubuk'ta çiçeklendirme çalışmaları

Çubuk'ta çiçeklendirme çalışmaları

ANKARA (AA) - Çubuk Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından ilçenin çeşitli bölgelerinde çiçeklendirme çalışmaları yapıldı. Çubuk...

ANKARA (AA) - Çubuk Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından ilçenin çeşitli bölgelerinde çiçeklendirme çalışmaları yapıldı.

Çubuk Belediyesi'nden yapılan açıklamada, baharın gelmesiyle çalışmalarına hız veren park ve bahçeler müdürlüğü ekiplerinin seralarda yetiştirilen yaklaşık 52 bin adet mevsimlik çiçeğin ilçedeki çeşitli alanlara ekiminin yapıldığı ifade edildi.

Mevcut parkların bakımları yapılarak eksiksiz hizmet vermelerinin sağlandığı, ilçedeki ağaçlandırma alanları ile çeşitli kurum ve kuruluşların bahçelerinin bakımlarının ve ağaç budama çalışmalarının gerçekleştirildiği vurgulanan açıklamada, Çubuk'un toprak yapısına uygun bitkilerin belediye tarafından yetiştirilmesiyle yapılan çiçeklendirme çalışmaları sayesinde parkların çok daha uzun süre yeşil kaldığı bildirildi.

Konuyla ilgili bilgi veren Park ve Bahçeler Müdürü Bahri Şahin, her yıl düzenli olarak yapılan bakım, onarım ve yenileme çalışmalarının bu yıl da genişleyen yeşil alanlara paralel olarak, kapsamlı biçimde gerçekleştirildiğini belirtti.

Yaklaşık bir ay önce başlayan bakım ve yenileme çalışmalarının hızla devam ettiğini vurgulayan Şahin, şunları kaydetti:

"Seralarımızda yetiştirdiğimiz 52 bin adet mevsimsel çiçeğin 22 farklı noktada dikimini gerçekleştirdik. İlçemizdeki özellikle vatandaşlarımız tarafından verilen zararlar sonucu tahrip olan 81 noktada bulunan kamelya, oyun gurupları, çöp bidonları, saksılar, banklar, duvarda ki uygunsuz yazılar silinerek yeniden boyandı. İlçemizde 41 ayrı noktada bulunan ağaçların budaması yapılırken, bu alanlara 950 adet yeni ağaç fidanlarının dikimi gerçekleştirildi. Müdürlük olarak tertemiz ve çiçek gibi bir Çubuk için çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :