CÜ öğrencisi "Altın Ambulans"a aday

CÜ öğrencisi "Altın Ambulans"a aday

SİVAS (AA) - Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü 4. sınıf öğrencisi Ayşegül Şıldır'ın, yazdığı hikaye...

SİVAS (AA) - Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü 4. sınıf öğrencisi Ayşegül Şıldır'ın, yazdığı hikaye ile "Altın Ambulans" ödüllerinde dereceye girerek halk oylamasına kadar yükseldiği bildirildi.

CÜ'den yapılan yazılı açıklamada, görüşlerine yer verilen Şıldır, bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilecek, sağlık sisteminin en saygın ödülleri arasına girmeye aday olan "Altın Ambulans Sağlık Ödülleri"nde oylama sürecinin başladığını belirtti.

“Altın Ambulans" yarışmalarında kendisini ve CÜ'yü temsil edecek bir hikaye yazdığını aktaran Şıldır, şöyle devam etti:

"Hikayem hastanemizin pediatrik servisinde gerçekleşti. Hastanemizde yatan Iraklı bir vatandaşa vermiş olduğum bakım hizmetinden bahsettim. Iraklı hastaya trans kültürel hemşire bakımı nasıl verilir, onu anlattım. Buradaki amacım ise farklı kültürlere olan yaklaşımımdı. Bununla ilgili oluşturduğum hikayemi, bu yıl dördüncüsü düzenlenen 'Altın Ambulans' yarışmasına gönderdim. Komisyon üyelerinin değerlendirmeleri sonucunda ilk dört hikaye arasına girmeyi başardım. Şimdi ise halk oylaması kısmına gelindi. Halk oylaması www.altınambulans.org adresinden gerçekleşecek ve oylama 15 Mart 2017 tarihinde son bulacak."

Ayşegül Şıldır, Sivas halkından oylarıyla kendisine destek vermelerini beklediğini ifade etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :