Covid-19'un sahibi gibi konuşan Bill Gates'ten salgının biteceği tarih açıklaması

Covid-19'un sahibi gibi konuşan Bill Gates'ten salgının biteceği tarih açıklaması

ABD’li ünlü milyarder Bill Gates, Omicron varyantı ile ilgili açıklamada bulundu.

Bill Gates, Omicron varyantı nedeniyle tatil planlarını iptal ettiğini söylerken, yeni varyantın yarattığı vaka sayısı dalgasının Mart ayına kadar biteceğine inandığını söyledi.

Omicron varyantı hakkında bir Twitter gönderisi yayımlayan Gates, önümüzdeki birkaç ayın zorlu geçeceğini söylerken, buna hazır olduğunu dile getirdi.

Maske takmaya devam edilmesinin ve aşı olmanın önemini vurgulayan Gates, doğru adımların atılması durumunda pandeminin 2022’de sona erebileceğini vurguladı.

Gates, "Tam hayat normale dönecek gibi göründüğünde, pandeminin en kötü kısmına giriyor olabiliriz" derken, "Omicron hepimizi eve kitleyecek. Yakın arkadaşlarım Omicron varyantına yakalandı ve tatil planlarımın çoğunu iptal ettim" diye konuştu.

Microsoft’un kurucusu, yeni corona virüs varyantı çok hızlı yayıldığı için mevcut pandemi dalgasının gelecek yılın Mart ayına kadar sona ereceğine inandığını da söyledi.

Bill Gates, "Bu birkaç ay kötü olabilir ama yine de doğru adımları atarsak pandeminin 2022'de bitebileceğine inanıyorum" dedi.

Halk sağlığı uzmanları, Omicron'un Ocak ayında zirve yapacağını tahmin ederken, ABD Ulusal Alerji ve Enfeksiyon Hastalıkları Enstitüsü direktörü Dr. Anthony Fauci, varyantın "benzeri görülmemiş" bir hızla yayıldığını ancak bu hızın sonunda durumu virüsün aleyhine çevirebileceğinin altını çizdi.

Fauci, verdiği demeçte, "Bu kadar hızlı yükselen bir şeye sahip olduğunuzda, genellikle hemen geri geldiğini görürsünüz" derken, Çünkü olacak olan, ya hemen hemen herkes, özellikle aşısızlar ya enfekte olacak ya da aşılanacak" dedi.

Gates, bu hızla yayılmaya devam ederse Omicron'un yakında "dünyanın her ülkesinde olacağını" tahmin ettiğini altını çizdi.

'CİDDİYE ALMALIYIZ'

ABD’li milyarder, Omicron'un hafife alınacak bir şey olmadığı söylerken, “Özellikle de varyantın ne kadar ciddi hastalığa neden olacağını henüz bilmediğimiz için dikkatli olmalıyız” ifadelerini kullandı.

Gates, "Hakkında daha fazla şey öğrenene kadar ciddiye almalıyız" diye konuşurken, "Delta'nın sadece yarısı kadar şiddetli olsa bile, şimdiye kadar gördüğümüz en kötü dalgalanma olacak çünkü çok bulaşıcı" şeklinde konuştu.

NTV

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.