Çorumluları fesli ve yelekli davulcular Mehter Marşı ile sahura kaldırdı

Çorumluları fesli ve yelekli davulcular Mehter Marşı ile sahura kaldırdı

ÇORUM (AA) - Çorum'da, Osmanlı geleneğini yaşatmak için fes takıp, beyaz gömlek ve yelek giyerek mahalleleri dolaşan ramazan davulcuları, vatandaşları...

ÇORUM (AA) - Çorum'da, Osmanlı geleneğini yaşatmak için fes takıp, beyaz gömlek ve yelek giyerek mahalleleri dolaşan ramazan davulcuları, vatandaşları sahura "Mehter Marşı" ile kaldırdı.

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte sahurun simgesi davulcular ilk mesailerini yaptı. Belediye ve Davulcular Derneğince belirlenen 43 davulcu, Çorum'da ramazan ayının ilk gecesi, 14 mahalleyi gezdi.

Çorum Belediyesince alınan karar gereğince Osmanlı geleneğini yaşatmak için ramazan davulcuları fes takıp, beyaz gömlek ve yelek giyerek mahalleleri dolaştı. Çorum Belediyesi Mehterbaşı Selahattin Delice'den ritm dersi alan davulcular, yürüyerek çalınmaya uygun "Mehter Marşı" marşıyla vatandaşları sahura kaldırdı.

Bahçelievler Mahallesi'de vatandaşlara sahur vaktini haber veren 66 yaşındaki Cuma Ali Üzüm, yaptığı açıklamada, 18 yıldır ramazan davulculuğu yaptığını söyledi. Sahurda sadece Mehter Marşı çaldıklarını ifade eden Üzüm, "Önceden davul ve zurna ile sahur çalıyorduk. Belediyenin aldığı kararla artık sadece Mehter Marşı'nı çalıyoruz. Bugün de ilk mesaimizi yaptık. Ramazanın hayırlar getirmesini diliyorum." diye konuştu.

Kentte 13 yıldır ramazan davulculuğu yapan Bekir Kaya da ramazanın hayırlara vesile olmasını temenni ederek, "İşimi severek yapıyorum. 13 yıldır ramazan davulcusuyum. İnşallah ramazan ayının son sahuruna kadar görevimizi sürdüreceğiz" dedi.

Ramazan davulcuları olarak belediyeden hiçbir ücret almadıklarını ifade eden Kaya, "Biz belediyeden kesinlikle para almıyoruz. Sadece vatandaşlarımızdan bahşiş topluyoruz. Ramazan ayının 15'inde ve sonunda olmak üzere iki kez bahşiş topluyoruz. Halkımız bunu bilsin ve sadece yakasında kimliği olan davulculara bahşiş versin." dedi.

Öte yandan kentteki bazı restoranlar ramazan nedeniyle sahur vakti de hizmet vermeye başladı. Birçok vatandaş da fırınlarda pide yaptırdı.

Çorumluları fesli ve yelekli davulcular Mehter Marşı ile sahura kaldırdı

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :