Çorum'dan Halep'e yardım

Çorum'dan Halep'e yardım

AK Parti Çorum Kadın Kolları Başkanlığınca toplanan yaklaşık 50 ton gıda malzemesi bölgeye gönderildi

ÇORUM (AA) - AK Parti Çorum Kadın Kolları Başkanlığınca Halep'ten tahliye edilen siviller için toplanan yaklaşık 50 ton gıda malzemesi bölgeye gönderildi.

Yardımsever vatandaşlar ve sivil toplum örgütlerinden toplanan yaklaşık 50 tonluk gıda malzemesinin Halep'teki ihtiyaç sahiplerine gönderilmesi amacıyla Hürriyet Meydanı'nda tören düzenlendi.

Burada konuşan AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Türkiye'nin jeopolitik olarak stratejik bir coğrafyada olduğunu, bu topraklarda yüzyıllardır oyunlar oynandığını söyledi.

Yapılan en son oyunun 15 Temmuz darbe girişiminde görüldüğünün altını çizen Ceylan, "Milletin birliğiyle bunu kısa sürede aştık. O bitmedi ne kadar terör örgütü varsa belli odaklar tarafından aynı anda düğmeye basılarak tüm ülkemizin üzerinde kaos çıkarmaya çalıştılar. Biz Yenikapı ruhunu koruduğumuz müddetçe bunların hepsini aşacağız. Muhalefetiyle iktidarıyla tüm partilerle bu memlekete, bayrağa sahip çıkmamız gerekiyor." dedi.

Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de Suriye'de ve coğrafyanın tamamında büyük acıların yaşandığını söyledi.

"Komşusu açken tok yatan bizden değildir" düsturuyla hareket eden bir medeniyetin evlatları olduklarının altını çizen Külcü, "Biz bu düstura gönül vermiş bir medeniyetin evlatlarıyız. 5-6 yıldır o bölgede devam eden zulüm var. Yüz binlerce insan öldü. Milyonlarca insan evinden oldu. Kimsenin başka yerlere sığınmacı olarak, muhacir yaşamak gibi bir tercihi olmaz. Milyonlar ise acının daha büyüğünü yaşıyor, gözlerinin önünde çocuklar öldürülüyor, yaralanıyor. Onlara sahip çıkmak bizim görevimiz. Çorum Belediyesi olarak biz de Halep'e 15 tır yardım göndermek için hazırlık yapıyoruz. Onları da buradan dualarla uğurlayacağız" diye konuştu.

AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ ise Batılı devletlerin yaşanan zulme karşı kayıtsız kaldığını, çocukların hunharca öldürüldüğünü, kadınların mağdur edildiğini dile getirerek, Osmanlı ve Türk diyarı olan Halep'e yardım eli uzattıklarını kaydetti.

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir de yardım kampanyasına katkıda bulunan herkese teşekkür etti.

Daha sonra okunan duanın ardından yardımların yüklendiği tırlar, bölgeye gitmek üzere yola çıktı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :