Çorum'da tır ile minibüs çarpıştı: 14 yaralı

Çorum'da tır ile minibüs çarpıştı: 14 yaralı

Öğretmen ve öğrencileri taşıyan yolcu minibüsü ile tırın çarpışması sonucu yaralanan 14 kişi hastaneye kaldırıldı

ÇORUM (AA) - Çorum'da öğretmen ve öğrencileri taşıyan yolcu minibüsü ile tırın çarpışması sonucu 14 kişi yaralandı.

Zülkif İ. (34) yönetimindeki 01 TN 675 plakalı tır, çevre yolu terminal kavşağında, Hamza Yadigar'ın (56) kullandığı 19 M 5707 plakalı yolcu minibüsü ile çarpıştı.

Çarpışmanın etkisiyle refüje sürüklenen minibüsteki sürücü Yadigar ile yolcular Hatice Gültekin (34), Zehranur (30) ve Ercan Almancı (33), Dilek Arslan Alkoç (33), Gökçe Akdeniz (20), İrem Yılmaz (24), Selahattin Tilki (35), Serap Demirel (25), Yeşim Sarı (44), Sevil Aydınlı (33), Aysun Kısa (29), Yener Özalp (45) ile Beste Yeşil (20) yaralandı.

Çevredeki sürücülerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ve ambulans sevk edildi. Yaralılar, ambulanslarla Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Tır şoförü Zülkif İ, polis tarafından gözaltına alındı.

Minibüsteki yolcuların, Sungurlu'daki çeşitli okullarda görev yapan öğretmenler ile üniversite öğrencileri olduğu öğrenildi. Hastanede tedavi altına alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu, bazılarının tedavilerinin ardından taburcu edildiği kaydedildi.

Tedavisi süren öğretmenlerden İrem Yılmaz, tır sürücüsünün ışık ihlali yaptığını öne sürerek, "Biz minibüsle terminalden çıktık, kavşağa geldiğimizde tır sürücüsü durmadı ve minibüsün tam ortasına çarptı. Ben minibüsün arka kısmında, sol taraftaydım. Çarpmayla birlikte servisin camları patladı. Sonrasını hatırlamıyorum." dedi.

Öğretmen Dilek Arslan Alkoç da ölümden döndüklerini ifade ederek, "Yanımdaki öğretmen arkadaşın bağırmasıyla başımı çevirdiğimde tırın bize doğru geldiğini gördüm. Sonra da şiddetli bir şekilde minibüse çarptı. Çarpmanın etkisiyle sürüklendik ve herkes üst üste düştü. O anda şoka girdik. Nasıl kurtulduk biz de bilmiyoruz." diye konuştu.

Üniversite öğrencisi Beste Yeşil ise bulunduğu minibüsün yeşil ışıkta geçtiğini, ışık ihlali yaptığını öne sürdüğü tırın çarpmasıyla savrulduklarını söyledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :