Corona virüsünde ikinci dozun yetmediği anlaşıldı! Bilim Kurulu üyesi 3. doz için uyarı yaptı

Corona virüsünde ikinci dozun yetmediği anlaşıldı! Bilim Kurulu üyesi 3. doz için uyarı yaptı

Son dönemde dünyada endişeye yol açan, Türkiye'de de yayılmaya başlayan Omicron varyantı, vakalarda ciddi artışa neden oldu. İşin uzmanları Türkiye'de vakaların daha da artacağını düşünüyor.

Türkiye'de ve dünyada ilk olarak mRna aşılarında iki doz, inaktif aşılara ise ek olarak en az 1 doz mRna aşısının yapılması yönünde uyarılar yayınlanmış ve program dahilinde bu durum uygulamaya konulmuştu.

Ancak son dönemde Omicron varyantı nedeniyle vakalarda artışa vurgu yapılıyor. Konu hakkında da yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Bilim Kurulu üyesi Alper Şener de Türkiye'de Şubat ayında ayaktan hastanın artacağı yönünde bir açıklama yaptı. Şener'e göre Türkiye'de Ocak ayının son haftası ve Şubat ayının başında Omicron kaynaklı salgın artacak.

Yine Şener'e göre Türkiye'de iki doz aşı olmuş vatandaşların korunma için hatırlatma dozu olarak bilinen 3. doz aşılarını olmaları gerekiyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.