Comanchero Konya'ya uzanmış

Comanchero Konya'ya uzanmış

İstanbul'da düzenlenen operasyonla çökertilen Comanchero çetesinin Konya'da da faaliyetleri olduğu ortaya çıktı.

İstanbul'da düzenlenen Kafes Operasyonu ile Avustralya merkezli uluslararası silahlı organize suç örgütü Comanchero çökertildi. Liderliğini Hakan Ayık'ın yaptığı çeteye yönelik operasyonun ayrıntıları belli oldu.

Suç örgütünün lider kadrosunda yer alan Ayık ve Duax Hohepa Ngakuru örgütün yönetimini devralarak suç faaliyetlerine devam ediyordu.

Çete liderlerinin Güney Amerika'dan temin ettikleri uyuşturucu maddeleri Güney Kore ve Güney Afrika üzerinden Avustralya, Hollanda ve Hong Kong'a ulaştırmaya çalıştığı belirlendi.

Konya'da da faaliyet gösteriyordu

Operasyonda, Konya'da da çete üyelerine yönelik eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Operasyonda 5 şüpheli gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şüphelilerin, çetenin uyuşturucu ve silah kaçakçılığı faaliyetlerinde yer aldığı öne sürüldü.

Hakan Ayık yakalandı

Operasyonda, çete lideri Hakan Ayık da İstanbul'da yakalandı. Ayık'ın, Konya'da da faaliyet yürüttüğü belirlendi.

Ayık, Türkiye'de tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Comanchero çetesi kimdir?

Comanchero, Avustralya'da kurulan motosiklet çetesidir. 1966 yılında kurulan çete, zamanla uluslararası bir suç örgütüne dönüşmüştür.

Çete, uyuşturucu kaçakçılığı, adam öldürme, yağma ve kara para aklama gibi suçlara karıştığı iddia edilmektedir.

Operasyon önemli bir başarı

Comanchero çetesinin çökertilmesi, Türkiye'nin uluslararası alandaki etkinliğini gösteren önemli bir başarı olarak değerlendiriliyor.

Bakan Yerlikaya Ne Demişti?

Bakan Yerlikaya, operasyonlarla ilgili şu bilgileri vermişti:

"Emniyet Genel Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığımız koordinesinde, İl Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ve Mali Şube Müdürlüklerimizce: Ankara, Artvin, Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, Isparta, Mersin, Kastamonu, Kırklareli, Konya, Manisa, Rize, Samsun, Siirt, Trabzon, Uşak, Kırıkkale, İzmir, Antalya, Gümüşhane, Aydın, Burdur, Çanakkale, Giresun, Kars, Ordu, Tekirdağ, Balıkesir, Çankırı, Çorum, Denizli, İstanbul, Kırşehir, Şanlıurfa, Iğdır, Van, Muğla, Yalova, Adana, Elazığ, Mardin, Afyonkarahisar, Malatya, Nevşehir, Osmaniye, Kocaeli, Bartın, Kayseri, Ağrı, Bilecik, Bursa, Erzincan, Erzurum, Muş, Şırnak ve Düzce'de eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler