Çölyak hastalarına özel pastane

Çölyak hastalarına özel pastane

Gaziantep'te yürütülen "Üreten Eller Projesi" kapsamında 8 ay boyunca unlu mamuller kursu alan engelliler, belediyenin açacağı pastanede çölyak hastalarına özel sandviç ekmek, kurabiye, tatlı ve pasta çeşitleri gibi ürünler yapacak

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi çölyak hastalarına özel pastane açacak.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, piyasası dar ve satılan ürünün sınırlı olması gibi nedenlerle her gittikleri yere kendi yiyeceklerini götürmek zorunda kalan çölyak hastalarının bu sorununun çözümü için harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, "Üreten Eller Projesi"ni hayata geçirdi.

Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Valiliği iş birliğiyle Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında hayata geçirilen proje çerçevesinde engelli bireylere kurs verildi.

Belediyenin Aktif Yaşam ve Eğitim Merkezinde verilen kurs kapsamında yüzde 40 ve üzeri, çalışabilir durumda olan engellilerden bir sınıf oluşturuldu. Kursiyerlere 8 ay süren unlu mamulleri eğitimi verildi.

Kursu başarıyla tamamlayan engellilere Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilecek proje kapsamında Büyükşehir Belediyesince "Üreten Eller Pastanesi" açılacak.

Başarılı olan ve çalışmak isteyen engelli kursiyerler de pastanede çölyak hastaları için glutensiz ürünler üretecek.

Pastanede çölyak hastalarına özel sandviç ekmek, kurabiye, tatlı ve pasta çeşitleri yapılacak.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :