Çok yüksek riskli Konyalılara Başkan Altay'dan yeni çağrı!

Çok yüksek riskli Konyalılara Başkan Altay'dan yeni çağrı!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Koronavirüs Bilim Kurulu'nca çok yüksek riskli iller kategorisinde gösterilen Konyalılara yine çağrıda bulundu. Altay: Hedef  mavi’ sloganıyla İnşallah bugünden itibaren yeni bir başlangıç yapalım

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 'hedef mavi' çağrılarına devam ediyor. Başkan Altay, akşam saatlerinde yayımladığı videolu mesajla Konyalılara tedbirlere riayet edip çok yüksek riskli kırmızı iller kategorisinden mavi kategoriye geçmek için çağrıda bulundu.

Uğur İbrahim Altay, sosyal medya hesabından, “Dün akşam Hedef Mavi dedikten sonra halkımızın yoğun desteğini gördüm, teşekkür ediyorum. Esnafımız ve öğrencilerimiz için hepimiz el ele veriyoruz. Konya isterse başaramayacağı zorluk yoktur" notuyla paylaştığı videoda şunları söyledi:

Yaklaşık bir yıldır süren pandemi döneminde yeni bir başlangıç yaptık.

Dün sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamasıyla bazı kısıtlamalar şehirlerimizde kısmi olarak kaldırılmış oldu. Özellikle düşük riski ve az düşük riskli gruplarda neredeyse yasakların tamamı kalkmış oldu.

Ama özellikle Konya gibi aşırı yüksek riskli gruplarda bazı kısıtlamalar devam ediyor.

Kısıtlamaların kaldırıldığı şehirlerde esnafımız mutlu, çocuklarımız okula gidiyor, çocuklarımız ve öğretmenler mutlu ama Konya gibi şehirlerde özellikle esnafımızın ve çocuklarımızın okula gitmemesinden kaynaklı bazı mağduriyetler oluştu.

Dün akşam da bir açıklama yapmıştım. Hepimizin ferdi olarak bir sorumluluğu yerine getirip, maske, mesafe, temizlik kurallarına uyması ve kalabalık ortamlardan uzak durması gerekiyor. Bireysel olarak sorumluluklarımız olduğu gibi topluma karşı sorumluluklarımız da var. Ben Konyalıların bu sorumluluğu yerine getireceğine inanıyorum. Bu sürede birlikte başaracağımıza inancım tamdır. ‘Hedef  mavi’ sloganıyla İnşallah bugünden itibaren yeni bir başlangıç yapalım.

Pandeminin ucundaki, tünelin ucundaki ışık gözükmeye başladı zaten. İnşallah bir an önce ümit ediyorum ama bunun için hepimizin sorumluluklarını yerine getirmesi gerekiyor. Konya adına, Konyalı ensaf adına, Konyalı öğrenciler adına, Konyalıların bu sorumluluğu yerine getireceğine inancım tamdır. Birlikte başaracağız, hedef mavi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.