Çok yüksek riskli illerden Konya’da kısıtlama başladı! Yasak neleri kapsıyor? Ne zaman bitecek?

Çok yüksek riskli illerden Konya’da kısıtlama başladı! Yasak neleri kapsıyor? Ne zaman bitecek?

Vaka sayılarının artmasıyla çok yüksek riskli iller arasında yer alan Konya'da 32 saat sürecek sokağa çıkma kısıtlaması başladı. Bu akşam 21.00'da başlayan sokağa çıkma kısıtlaması Pazartesi sabah saat 05.00 itibariyle sona erecek

Sağlık Bakanlığı'nın çok yüksek riskli iller arasında gösterdiği bugün açıklanan rakamlarla riskin daha da yükseldiği görülen Konya'da 32 saat sürecek sokağa çıkma kısıtlaması başladı.

Son açıklanan korona virüs vaka sayısı tablosunda Konya yine çok yüksek riskli iller arasında yer aldı. Normalleşme sürecine de girilmesiyle ilk defa Cumartesi günü kısıtlama kaldırıldı.

Akşam 21.00'da başlayan sokağa çıkma kısıtlaması Pazartesi sabah saat 05.00 itibariyle sona erecek. Polis ekipleri de kentin değişik noktalarında korona virüs tedbirleriyle ilgili denetimlerine devam ediyor.

Market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçiler ve çiçekçiler pazar günü 10.00-17.00 saatleri arasında açık olacak.

Belirtilen süre içerisinde marketler, bakkallar, manavlar, kasaplar, kuruyemişçiler ve çiçekçiler telefonla ya da online olarak aldıkları siparişleri teslim edebilecekler.

Lokanta/restoran, pastane ve tatlıcı tarzı iş yerleri pazar günü 10.00-20.00 saatleri arasında paket servis faaliyetlerine devam edebilecekler.

Pazar günü ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayiler açık olacak.

Online sipariş firmaları da pazar günü 10.00-24.00 saatleri arasında siparişleri teslim edebilecekler.

Vatandaşlarımız sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan pazar günü ikametlerine en yakın market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçi, çiçekçi ve fırın ya da ekmek satış bayine yürüyerek gidip gelebilecekler

Çok yüksek riskli illerden Konya’da kısıtlama başladı! Yasak neleri kapsıyor? Ne zaman bitecek?

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum