"Çocuktan Gelin Olmaz" projesine kuaförlerden destek

"Çocuktan Gelin Olmaz" projesine kuaförlerden destek

Türkiye Berberler ve Kuaförler Federasyonu Genel Başkanı Bayram Karakaş: - "Küçük yaştakilere kesinlikle damat tıraşları ve gelin başları yapmayacağız"

MANİSA (AA) - Türkiye Berberler ve Kuaförler Federasyonu Genel Başkanı Bayram Karakaş, "Çocuktan Gelin Olmaz" projesi kapsamında küçük yaşta evlendirilmek istenen erkek çocuklara "damat tıraşı", kız çocuklara ise "gelin başı" hizmeti vermeyeceklerini söyledi.

Karakaş, Berberler ve Kuaförler Odası Genel Kuruluna katılmak üzere geldiği Manisa'da gazetecilere yaptığı açıklamada, çocuk yaşta evliliklerin önlenmesine ilişkin çalışmalara destek verdiklerini belirtti.

Federasyon olarak bu konudaki kampanyayı yaygınlaştırdıklarını ifade eden Karakaş, "Başta Manisa, Yalova ve Van odalarımız olmak üzere bize bağlı 112 odaya genelge göndererek 'Küçük Yaşta Çocuktan Gelin Olmaz' projesiyle çocuk gelinlere hayır kampanyasını destekliyoruz. Hepimizin çocukları vardır. Aklı selim yaşta evliliği destekliyoruz. Projeyi sonuna kadar devam ettireceğiz. Küçük yaştakilere kesinlikle damat tıraşları ve gelin başları yapmayacağız." dedi.

Karakaş, kuaför ve güzellik uzmanı kadınlara doğum izni verilmesini, erkek berberlere de işsizlik maaşı ödenmesini istediklerini dile getirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :