Çocuklarını kaybettiler, başka ailelere umut oldular

Çocuklarını kaybettiler, başka ailelere umut oldular

Manisa'nın Demirci ilçesinde, yumurta pişirmeye çalışırken yanan ve tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren 5 yaşındaki Alp Efe'nin organlarını bağışlayan ailesi, başka çocukların hayata tutunmasını sağlamanın kendilerine bir teselli olduğunu belirtti.

Şehri ve Yaşar Akkoç çifti Demirci'deki evlerinde, 5 yaşındaki çocukları Alp Efe Akkoç'un geçirdiği kaza sonrası İzmir'deki Behçet Uz Çocuk Hastanesinde hayatını kaybetmesinin acısı ile bağışladıkları organlarla başka canlara umut olmanın tesellisini yaşıyor.

Anne Şehri Akkoç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocuğunun 15 gün boyunca yaşam mücadelesi verdiğini, biran olsun yanından ayrılmadığını, ölümünün kendisini yıktığını belirtti.

Hastanedeki ilk günlerde çocuğunun bilincinin açık olduğunu ve "kendisine sarılmasını istediğini" anlatan Şehri Akkoç, "Ben de oğlum sarılırsak yaraların acır dedim. Sonra uykuya daldı, kısa süre sonra da rahatsızlanınca acil müdahale bölümüne alındı. Onu bir daha göremedim." diye konuştu.

Çocuklarının beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından doktorlarla yaptıkları görüşme sonrasında organlarını bağışlama kararı aldıklarını kaydeden Şehri Akkoç, "Başka çocuklar solup gitmesin, çocuğumun organları onlara hayat versin. Eğer organları bağışlanan çocukla tanışırsam kendi çocuğum gibi seveceğim." diye konuştu.

Yaşadıkları acının tarifi olmadığını dile getiren baba Yaşar Akkoç ise doktorlarla yaptıkları görüşmenin ardından organlarının bağışlanması kararı aldıklarını ifade ederek, "Biz üzüldük, başka anne ve babalar üzülmesin diyerek organ bağışında bulunduk. İnşallah başka hayatlar kurtulur diye ümit ediyoruz. Oğlumun organları toprakta kaybolup gideceğine başka canlarda hayat bulsun. Önümüz bayram, organ bekleyen aileler çifte bayram yaşasın istedik." ifadesini kullandı.

Bağış protokolünün imzalanmasının ardından organların ekipler tarafından alındığını aktaran Yaşar Akkoç, karaciğer, böbrek ve bazı organların nakledildiğini öğrendiğini, bu organlarla hayat bulan çocukları tanımak istediğini söyledi.

Akkoç, "Organ bağışı hayat kurtarmak için çok önemli. Lütfen organ bağışına destek verelim hayat kurtaralım." şeklinde konuştu.

Demirci'nin Çamlıca Mahallesi'nde yaşayan Akkoç ailesinin 5 yaşındaki çocuğu Alp Efe, mutfakta kendi başına yumurta pişirmek isterken giysileri alev almış ve vücudunda ikinci derece yanıklar oluşmuştu. Demirci'deki ilk müdahalesinin ardından İzmir Behçet Uz Çocuk Hastanesine kaldırılan Alp Efe, olayın 15. gününde yaşam mücadelesini kaybetmişti.

Çocuğun beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından doktorların görüştüğü Akkoç ailesi, Alp Efe'nin organlarını bağışlamaya karar vermişti.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :