Çocukların sağlığı için pedal çeviriyor

Çocukların sağlığı için pedal çeviriyor

Adana'dan, kök hücre, kan ve organ bağışlarına dikkati çekmek amacıyla bisikletiyle yola çıkan Kemal Yücel, Ankara'ya ulaştı- Yücel: - "Hasta çocuklarımızı hayatta tutmak bizim elimizde. İlik bağışında bulunarak çocuklarımızı kurtarabiliriz"

ANKARA (AA) - Adana'dan, çocukların sağlığı için kök hücre, kan ve organ bağışlarına dikkati çekmek amacıyla bisikletiyle yola çıkan Kemal Yücel, Ankara'ya geldi.

Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali'ne gelen Yücel, burada Ankara Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği üyelerince karşılandı.

Yücel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4 yıl önce beynindeki tümör nedeniyle çocuğunu kaybettiğini anlattı.

"Her pedal bir umut olsun" diyerek Adana'dan yola çıktığını belirten Yücel, amacının kök hücre, kan ve organ bağışlarına dikkati çekmek olduğunu dile getirdi.

Yücel, İstanbul'a kadar gideceğini, rotası üzerindeki şehirlerde kök hücre ve kan bağışı kampanyası yapacağını ifade etti.

Hastanelere giderek tedavi gören çocukları da ziyaret ettiğini kaydeden Yücel, şöyle konuştu:

"Ziyaretimizde çocuklara oyuncak veriyor ve onların motivasyonlarını yükseltmeye çalışıyoruz. Hastalıktan ölen çocuklarımız var. Hasta olan çocuklarımızı hayatta tutmak elimizde. İlik bağışında bulunarak çocuklarımızı kurtarabiliriz. Yılda 2 bin çocuk hastalıktan ölüyor. Çocuklarımızın hayatta kalabilmesi için böyle bir yola başvurdum."

Daha sonra Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hematoloji Bölümü'nde tedavi gören çocuklara ziyarette bulunan Yücel, onlara oyuncak hediye etti.

Yücel, Kızılcahamam, Bolu, Düzce, Sakarya ve Adapazarı güzergahından İstanbul'a doğru yolculuğuna devam edecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler