Çocukların sağlığı için pedal çevirecek

Çocukların sağlığı için pedal çevirecek

Adana'da 6 yaşındaki oğlunu kaybettikten sonra çocuklara yönelik sosyal sorumluluk çalışmaları yapan dernek kuran Kemal Yücel, kök hücre, kan ve organ bağışına karşı duyarlılık geliştirmek amacıyla bisikletle İstanbul'a hareket etti- Türk Kızılayının da d

ADANA (AA) - Adana'da 4 yıl önce oğlunu rahatsızlığı nedeniyle kaybeden 39 yaşındaki Kemal Yücel, çocukların sağlığı için kök hücre, kan ve organ bağışlarına dikkati çekmek amacıyla İstanbul'a kadar bisikletle pedal çevirecek.

Kök hücre, kan ve organ bağışına karşı duyarlılık geliştirmek isteyen Yücel, Adana Tren İstasyonu önünde Türk Kızılayının kurduğu standa geldi. Burada yetkililerle görüşen Yücel, Şube Başkanı Ramazan Saygılı ile çeşitli rahatsızlıkları olan çocuklara hediyeler verdi.

Yücel, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlu Ali Utku'nun 4 yıl önce beynindeki tümör nedeniyle 6 yaşındayken vefat ettiğini belirtti.

Organlarını bağışlandığını oğlunun 4 çocuğa "hayat" verdiğini anlatan Yücel, "Utku, yaşamayı seven, yardımsever, paylaşmayı benimseyen, empati gücü olan bir çocuktu." dedi.

Evladının kaybının ardından uzun süre yaşadığı acıyla hayata küstüğünü, daha sonra oğlunun adını yaşatmak adına "Mavi Çocuk Utku, Umut Işıkları Derneği" kurduğunu ifade eden Yücel, yaklaşık 3 yıldır çeşitli sosyal sorumluluk çalışmaları yaptıklarını, çocuklara yönelik başta kök hücre ve organ bağışı olmak üzere aktiviteler gerçekleştirdiklerini belirtti.

Yücel, şöyle devam etti:

"Bugün de 'Her pedal bir umut' sloganıyla Adana'dan başlayıp İstanbul'da noktalanacak bir etkinliğe imza atacağız. Amacımız bisiklet kullanarak hem sağlıklı yaşamı, hem de kök hücre, organ ve kan bağışını insanlara anlatmak. Kök hücre konusunda toplumsal duyarlılğın artması ve bilinçli donör oluşumunu sağlamak istiyoruz."

Yücel, Türk Kızılayının da desteklediği yaklaşık 23 gün sürecek etkinlikte, her ilde bisiklet gruplarıyla bu konuda farkındalık oluşturmak için tur atacaklarını, güzergahtaki 17 ilde hasta çocukları, tedavi gördüğü hastanelerde ziyaret edeceklerini dile getirerek, kök hücre bağış kampanyası yapılacağını bildirdi.

Türk Kızılayı Şube Başkanı Saygılı da Adana'da bu tarz sağlık bağışlarının yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmaları çok önemsediklerini belirtti. Yücel'in yaptığı bu faaliyete Türk Kızılayının destek vereceğini ifade eden Saygılı, gidilen her şehirde Kızılay yetkililerinin Yücel ile temasa geçerek çeşitli faaliyetler yapacaklarını bildirdi.

- Ziyaretçi çift kök hücre bağışladı

Öte yandan Yücel'e destek vermek amacıyla standı ziyaret eden Çağrı ve İdil Eren Kurt çifti de kök hücre bağışı için gönüllü oldu.

Çağrı Kurt, gazetecilere yaptığı açıklamada, sürekli kan bağışı yaptığını ancak kök hücre konusunda pek bilgisi olmadığını söyledi.

Yücel'in çalışmasıyla kök hücre bağışı hakkında bilgilere ulaştığını ve ne kadar kolay olduğunu gördüğünü ifade eden Kurt, "Her insan yaptığı işlerle topluma faydalı olabilir ama sadece kök hücre bağışlayarak birinin hayatını kurtarabilir. Bu, çok yüce bir duygu bence. Herkesi kök hücre bağışlamaya davet ederim." dedi.

Yücel, daha sonra 23 gün sürecek bisikletle seyahatine başladı. Bir grup bisikletli de Yücel'e Mersin'in Yenice Mahallesi'ne kadar eşlik etmek üzerek yola çıktı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :