Çocukların elinden "Yaz Yaz Yaz" sergisi

Çocukların elinden "Yaz Yaz Yaz" sergisi

Çocuk ve gençlerin yaptığı 93 eserin yer aldığı sergi, 17 Eylül'e kadar Pera Müzesi'nde görülebilecek

İSTANBUL (AA) - Pera Müzesi tarafından Pera Eğitim Atölyesi'nde düzenlenen, çocuk ve gençlerin hazırladığı "Yaz Yaz Yaz" sergisi ziyarete açıldı.

Sergiye ilişkin AA muhabirine açıklamada bulunan Pera Eğitim Program Yöneticisi Eda Göknar, sergide eserleri yer alan çocukların temmuz ayında Pera Eğitim Atölyesi'nde 14 farklı çalışmaya katıldığını söyledi.

Göknar, sergide farklı tekniklerle 4 ile 17 yaş aralığındaki çocuk ve gençlerin toplam 93 eserinin yer aldığını belirterek, şunları kaydetti:

"4-6 yaş grubu, 'sihirli plastik' ve kağıt tabaklarla gerçekleştirilen üç boyutlu hayvan ve akvaryum tasarımlarını, pastel, mürekkep ve parmak boya kullanarak renklendirerek, desen çalışmaları yaptı. 7-12 yaş grubu da tele şekil verilerek balık fonları, gazoz kapaklarıyla tasarlanan rüzgar çanları ve farklı malzemelerden oluşturulan saat, kartvizit, çizgi roman ve kitap kapağı tasarımlarını hazırladı."

Serginin aynı zamanda "Çiftdüşün:Çiftgörü" ve "Jose Sancho" sergilerinden ilhamla hazırlandığına işaret eden Göknar, "Yaz atölyeleri kapsamında sanatçı Hera Büyüktaşçıyan'ın 13-17 yaş grubuna özel gerçekleştirdiği atölyelerde, Ermenice harflerin kağıtlara basılması ile oluşturulan büyük metin de serginin öne çıkan işleri arasında yer alıyor." dedi.

Çocuk ve gençlerin yaratıcı dünyasını ortaya çıkarmak amacıyla hazırlanan, "doğa" ve "kitap" temalarına odaklanan sergi, 17 Eylül'e kadar görülebilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler