"Çocukların çalıştırılmasını önlemek için tedbirleri alacağız"

"Çocukların çalıştırılmasını önlemek için tedbirleri alacağız"

Ankara Valiliği ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce "Ankara İli Sokakta Çalıştırılan Çocuklar Hizmet Modeli İşbirliği Protokolü" imzalandı- Ankara Valisi Topaca:- "Çocukların daha sağlıklı bir ortamda yaşaması, eğitimlerini en güzel şekilde tam

ANKARA (AA) - Ankara Valiliği ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce "Ankara İli Sokakta Çalıştırılan Çocuklar Hizmet Modeli İşbirliği Protokolü" imzalandı.

Ankara Valiliği ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü arasında, Ankara'da sokakta çalıştırılan ve dilendirilen Türk vatandaşı ve yabancı uyruklu çocuklara yönelik koruyucu ve önleyici çalışmaları kapsayan protokol, Valilik'te düzenlenen törenle imzalandı.

Ankara Valisi Ercan Topaca, törende yaptığı konuşmada, protokol kapsamında sokakta çalıştırılan ve dilendirilen çocuklarla ilgili kamuoyu oluşturmasını ve ilgili kamu kuruluşlarının bu doğrultuda gerekli tedbirleri almasını amaçladıklarını söyledi.

Protokolün bazı düzenlemeleri getireceğini belirten Topaca, "Bu protokol imzalandıktan sonra çocukların daha sağlıklı bir ortamda yaşaması, eğitimlerini en güzel şekilde tamamlamaları, eğitimlerini tamamlamadan yasalarımıza aykırı bir şekilde bu çocuklarımızın çalıştırılmasının, istismarın önlenmesi gibi tedbirleri de yoğun bir şekilde almış olacağız." diye konuştu.

Topaca, Valiliğin bu konuyu takip edeceğini vurgulayarak, çocukların iyi eğitim almaları için gerekli çalışmaların ilgili kurumlarca yapılmasının sağlanacağını kaydetti.

Protokolün, sokakta çalışan ve istismar edilen çocuklara iyi bir gelecek inşasına önemli katkı yapacağına işaret eden Topaca, "Çocuklarımıza sahip çıkma konusunda bir kez daha buradan bütün toplumumuza ve ilgili herkese sesleniyorum. Çocuklarımıza sahip çıkalım. Bunlar bizim için önemlidir. Vakti gelmeden, çalışma şartları oluşmadan çocuklarımızı çalıştırmayalım." dedi.

Protokolle sokakta çalıştırılan ve dilendirilen çocuklara yönelik koruyucu ve önleyici çalışmaların oluşturulması ve geliştirilmesi için ilgili kurumlar arası işbirliğinin güçlendirilmesi amaçlanıyor.

Bu kapsamda uygulamada yaşanan sorunların giderilmesi ve çocukların sağlık, eğitim, sosyal etkinlik gibi temel haklarının karşılanmasına yönelik çalışmalar aracılığıyla psikososyal gelişimlerinin desteklenmesi hedefleniyor.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :