ÇOCUKLARIMIZ GURURLANDIRDI

ÇOCUKLARIMIZ GURURLANDIRDI

A Speech Which can Reach' isimli Etwinning projesi ocak ayı başında kabul edilmiş ve Türkiye, Slovakya, Almanya, İtalya, Romanya, Fransa ve Hırvatistan’dan dokuz okulun öğretmenleri ve öğrencileri iş birliği halinde pek çok çalışma yapmışlardır.

Konya Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu bu Etwinning projesinde aktif olarak yer almıştır.

Güvenli internet kullanımı ve internet etiği üzerine bilgilendirmeler yapıldıktan sonra katılımcı öğrenciler çeşitli Web araçları kullanarak kendilerini tanıtmışlar ve ardından iş birliği ve araştırmaya dayalı etkinlikler başlamıştır.

Dünya gündemini meşgul eden küresel sorunlar beyin fırtınası şeklinde ‘Padlet’ web2 aracı kullanılarak projede yer alan öğrenciler tarafından ortak bir alana yazılmış ve yapılan oylama sonrasında seçilen 10 konu ile çalışmalara devam edilmiştir.

İlk olarak öğrenciler seçtikleri konunun kendi ülkelerindeki mevcut durumunu anlatan raporlar yazdılar, Konya Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri teknolojinin çocuklar üzerindeki olumlu ve olumsuz etkilerini anlattıkları bir sunum hazırladılar.

Daha sonra karma takımlar oluşturulmuş ve her grup için kura yoluyla bir konu belirlenmiştir, öğrenciler farklı ülkelerden ve kültürlerden akranlarıyla bir araya gelerek fikir alışverişine ve iş birliğine dayalı çalışmalar yapmış ve bu çalışmalar e-kitap a dönüştürülmüştür. Sonrasında her bir öğrenci belli bir konu üzerine yaptığı konuşma videosunu çeşitli Web2 araçları kullanarak sisteme yüklemiştir. Projenin son aşamasında ise gönüllü öğrenciler Zoom üzerinden bir araya gelerek çeşitli küresel sorunlar üzerine tez ve antitezler oluşturarak münazara yapmışlardır.

TÜRKİYE’DEN ÖĞRENCİLER,
1. Savaş bazı durumlarda kabul edilebilir,
2. İnternetteki bilgi kirliliğinin önüne geçilmelidir
3. İfade özgürlüğü bazı durumlar için kısıtlanabilir
4. Sağlık hizmetleri herkes için ücretsiz olmamalıdır konularında konuşmalar yaptılar. Bu çalışmalar yoluyla, öğrencilerin eleştirel düşünme yeteneklerini ve sorumluluk duygularını geliştirmek, onlara ekip ruhu kazandırmak ve yabancı dil becerilerini arttırmak hedeflenmiştir.

Proje koordinatörü Güneş Önal yaptığı açıklamada: Çok yönlü düşünebilen, araştırma ve öğrenmeyi seven, problem çözen, insanlara karşı hoşgörülü ve saygılı, iletişim becerileri gelişmiş insanlar yetiştirmek eğitimin temel amaçlarındandır. Bizler de bu proje vasıtasıyla öğrencilerimizi farklı kültürlerden akranlarıyla bir araya getirerek kendilerini ifade etmelerine ve geliştirebilmelerine olanak tanıdık ‘dedi ve ayrıca sınıf ortamı dışında İngilizce pratik yapma imkanı bulamayan öğrencilerimize yabancı dil becerilerini geliştirmek için fırsat sağladığından dolayı projede yer almaktan memnun olduklarını belirtti.

Konya Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, bu Etwinning projesinde okullarını ve ülkemizi en güzel şekilde temsil etmiş olmaktan, bayrağımızı farklı ülkelerdeki arkadaşlarına tanıtmaktan mutluluk duyduklarını ifade ettiler.

2021/05/26/twinning-4.jpeg2021/05/26/twinning-3.jpeg2021/05/26/twinning-1.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum