Çocuklara su konulu kitaplar

Çocuklara su konulu kitaplar

Kitaplarda çocukları su tasarrufu yapmaya yönlendiren hikayeler yer alıyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürlüğü, su tasarrufunu teşvik etmek amacıyla çocuklara yönelik hikaye kitapları yayınladı. Kitaplarda çocukları su tasarrufu yapmaya yönlendiren hikayeler yer alıyor.

 

KOSKİ tarafından çocukları su tasarrufuna yönlendirmek amacıyla "Ya Su Olmasaydı" ve "Su Uyur Susuzluk Asla" isimli hikaye kitapları hazırlandı. 24 bin adet basılan kitaplar okullarda oluşturulan su timleri tarafından dağıtılmaya başlanırken, proje ile ilköğretimde okuyan 9 yaş ve üzeri öğrencilere ulaşmak amaçlanıyor.

 

Kitapların önsözünde su tasarrufunun önemine değinen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, "Susuz bir hayat hiçbirimizin tercihi olamaz. Su, kıymeti itibariyle dünyadaki hiçbir değerli eşya ile tartılmayacak kadar hayatiyet taşımaktadır. Dünyamız gözle görülür bir biçimde susuzluk tehlikesi ile karşı karşıya. Bunun için acil önlemler almak bütün insanlığın ödevidir. Çocuklarımız için su hikayelerinin, su bilincini önemli ölçüde kuvvetlendirecek olumlu bir etken olacağı kanaatindeyiz. Konya Büyükşehir Belediyesi olarak su tasarrufu bilincinin küçük yaşlardan itibaren kazanılması yönünde çaba sarf etmekteyiz. Ülkemizde ilk kez su tasarrufu üzerine çocuklar için hikayelerle önemli bir kültürel katkı sağladığımızı iftiharla ifade ediyoruz" dedi. İHA