Çocuklar arasında salgın olabilir! Salmonella bakterisi anne ve babaları tedirgin ediyor! Bazı ürünlerde tehdit olduğu iddiası

Çocuklar arasında salgın olabilir! Salmonella bakterisi anne ve babaları tedirgin ediyor! Bazı ürünlerde tehdit olduğu iddiası

Çikolata kaynaklı olduğu düşünülen yeni hastalık kaynağından dolayı İngiltere’de 60’tan fazla çocuğun etkilendiği öğrenildi. Salmonella virüsü tespit edilen çocuklarda

İngiltere’de dünya çapında bir markanın çikolatasına bağlı olarak 60’tan fazla çocuğa Salmonella bulaştığı açıklandı. Bu haberin ardından markanın ürettiği çikolataların bazı partileri toplatıldı.

Bir mikroorganizma cinsinin adı olarak nitelendirilen, tifo hastalığının etkeninin nedenlerinden biri olan salmonella hem insan vücudunda hem dışında yaşayabiliyor.

Salmonella cinsi mikroorganizmalar bu yiyeceklerle bulaşabiliyor: Tavuk, hindi, kırmızı et, yumurta, meyve, sebze ve hatta işlenmiş gıdalar.

MARKA İSMİNİ AÇIK AÇIK VERDİLER

Sabah Gazetesi'nde çıkan haberde "Çıkan salmonella bakterisi nedeniyle adeta tüm dünyada krize neden olan Kinder sürpriz kabusu bitmek bilmiyor. 3 yaşındaki oğlunun çikolatayı yedikten sonra neredeyse komaya girdiğini söyleyen anne, şirketten tazminat talebinde bulundu" cümleleri kullanıldı.

BELÇİKA'DA FABRİKA KAPATILDI

BBC Türkçe'de yer alan habere göre Belçika Gıda ve Tüketici Ürün Güvenliği Kurumu (FAVV) , ürettiği Kinder çikolata ürünlerinde Salmonella bakterisi bulunan Ferrero şirketine ait fabrikayı geçici olarak kapattı.

Hollanda ve Belçika'yla, Arlon kentindeki Ferrero çikolata fabrikasında üretilen tüm ürünlerin toplatılmasına karar verdi

Ferrero firmasının, ilk olarak 15 Aralık'taki rutin kontroller sıraısnda, hammadde içeren bir tank filtresinde Salmonella bakterisine rastlandığını açıklaması üzerine, Belçika makamları soruşturmayı derinleştirdi.

Belçika Gıda ve Tüketici Ürün Güvenliği Kurumu, 15 Aralık'ta tespit edilen bakteri konusunda resmi makamları bilgilendirmeyen Ferrero'nun ruhsatını askıya aldı. FAVV, Belçika'nın Arlon kentindeki fabrikayı da mühürleyerek, geçici olarak kapattı.

İtalya merkezli çikolata üreticisi, gıda güvenliği yönetmeliklerine uygun hareket ederek, ürünlerin güvenliğini sağlayana kadar üretim devam etmeyecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.