"Çocuk Hakları Çalıştayı" protokolü imzalandı

"Çocuk Hakları Çalıştayı" protokolü imzalandı

Düzce Valisi Dağlı:- "Bu çalıştay, ülke çapında olan bir çalışmadır. Daha önce çok çalışılmış bir konu değil, bu açıdan büyük ve önemli bir konudur"- DÜ Rektörü Çakar:- "Ergenlik öncesi 10-14 yaşında olan çocukların aile, sosyal ve toplumsal yaşama geçiş

DÜZCE (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Düzce Üniversitesi (DÜ) ve Düzce Valiliği tarafından Düzce'de düzenlenecek olan, "Çözüm Önerileriyle Çocuk Hakları Çalıştayı" protokolü imzalandı.

Düzce Valisi Zülkif Dağlı, valilik binasında düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, ulusal bir çalıştay için hazırlıklara başlandığını söyledi.

Çok büyük bir çalışma yapıldığını aktaran Dağlı, "Bu çalıştay, ülke çapında olan bir çalışmadır. Daha önce çok çalışılmış bir konu değil, bu açıdan büyük ve önemli bir konudur. Bu çalıştayın üniversitemizde yapılması da çok güzel. Çalıştayımızın başarıya ulaşmasını temenni ediyoruz. Emeği geçen arkadaşlarımıza da teşekkür ediyoruz." dedi.

DÜ Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar da çalıştayın içinde çocukların olmasından memnuniyet duyduklarını ifade ederek, "Ergenlik öncesi 10-14 yaşında olan çocukların aile, sosyal ve toplumsal yaşama geçiş aşamasındaki konuları, tüm hususları ile değerlendirilecek. Çalıştayın ardından da oluşturulacak eylem planı çok önemli, biz bunu önemsiyoruz. Ücretsiz olması da akademisyenlerin nitelikli çalışmalarını sunabilmesi açısından çok önemli." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Dağlı ve Rektör Çakar arasında karşılıklı protokol imzalandı.

Yıl sonuna kadar çeşitli tarihlerde yapılacak çalışmalarda, çocuk haklarının tanıtılması ve benimsenmesi, amacına uygun biçimde uygulanması için, çözüm üretilmesi ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve taşra teşkilatlarına yol haritası oluşturulması amaçlanıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :