Çocuk Dostu Şehir olmayı hak ettik

Çocuk Dostu Şehir olmayı hak ettik

Selçuklu Belediye Başkanı Doç. Dr. Adem Esen, belediye olarak çocuklara yönelik çalışmalarıyla Konya’nın, İçişleri Bakanlığı’nın ‘Çocuk Dostu Şehir’ kampanyasında kriterleri taşıdığına dikkat çekerek en büyük aday olduğunu söyledi.

Çocuklara yönelik projeleriyle adından söz ettiren Selçuklu Belediyesi, son olarak sünnet olacak 750 çocuğu ve aileleri için sünnet şöleni düzenledi.


Selçuklu Belediyesi Spor Kompleksi’nde yapılan şölene Vali Vekili Nevzat Dalkıran,  Konya Milletvekilleri Hasan Angı ve Muharrem Candan, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mithat Büyükalim, Selçuklu Kaymakamı Şükrü Görücü, Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti İl ve İlçe yöneticileri, sünnet çocukları ve aileleriyle çok sayıda vatandaş katıldı.


Bedia Akartürk, Mehteran, Özcan Çakın konserleriyle havai fişek gösterisinin yer aldığı sünnet şöleninde sünnet olacak çocuklar, ömür boyu unutamayacakları güzel bir gece geçirdi.


Törende yaptığı konuşmada Selçuklu Belediyesi’nin çocuk dostu bir belediye olduğunu ve belediye olarak çocuklara yönelik önemli projeler gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Doç. Dr. Adem Esen çocuklara yönelik projeleri nedeniyle Konya’nın “Çocuk Dostu Şehir” olmaya en yakın aday” olduğunu söyledi.


İçişleri Bakanlığı’nın “Çocuk Dostu Şehir” projesi hakkında bilgi veren Esen Türkiye’de sadece 8 ilin Çocuk Dostu Şehir olabileceğine vurgu yaparak burada amacın şehrin günlük hayatında çocuk haklarını yaşama geçirmeye özen gösteren yerel yönetişim sistemi olduğunu kaydetti.


Başkan Esen konuşmasında daha sonra şunları söyledi: Belediyemiz 2003 yılında 1000, 2004 yılında 1000, 2005 yılında 750 ve 2005 yılında 1000 çocuğu sünnet ettirmeyi hedeflemiş ve bunu gerçekleştirmiştir. Çocuklara yönelik her mahallede park projesi, Kent Konseyi bünyesinde Çocuk Meclisi oluşturulması, Çocuk Tiyatrosu ve Çocuk Korosu kurulması, her üç ayda bir Çocuk ve Kent Dergisi ile diğer çocuk yayınları, gezi ve piknik programları, sağlıklı çocuk için Annelik Okulu projesi, okul yaptırma kampanyalarına destek vb. bir çok çalışma yaptık. Tüm bu çalışmalarımızla Konya, Bakanlığın ‘Çocuk Dostu Şehir’ olma kriterlerini yerine getirmiştir. Çocuklarımızı böyle mutlu bir günde bir araya getirmek ve onlara hatıralarında hep canlı tutacakları bir gece yaşatmak istedik.


Selçuklu Kaymakamı Şükrü Görücü de konuşmasında sünnet organizasyonunun önemine dikkat çekerek Belediye ile birlikte Konya’da fakir tüm çocuklara ve ailelerine destek olduklarını, okula gitmeyen hiçbir çocuğun kalmayacağını ve onlara yardımcı olacaklarını söyledi.


Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mevlüt Büyükalim ise Selçuklu Belediyesi’nin çocuklara yönelik çalışmalarını takdirle izlediğini belirtti.

Öte yandan sünnet olmak için kayıt yaptıran çocuklar, üç gün süreyle kendilerine verilen randevu saatlerinde Yaşam Polikliniği ve Zafer Polikliniği’nde sünnet oluyorlar. Memleket