Çocuk Dostu Projesi’ne adayız
Çocuk Dostu Şehir Projesi için yapılması gerekenler Valilikte düzenlenen bir toplantıyla ele alındı.
Konya’nın Çocuk Dostu Şehir Projesi’ne adaylığı Valilik Toplantı Salonu’nda yapılan bir toplantıyla incelendi.Toplantıya Vali Atilla Osmançelebioğlu’nun yanı sıra İl Emniyet Müdürü M. Salih Tuzcu, kamu kuruluşu yetkilileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Konya’nın “Çocuk Dostu Şehir Projesi”ne aday olması vesilesiyle gerçekleştirilen toplantıda Osmaçelebioğlu bir konuşma yaptı. Osmançelebioğlu Çocuk Dostu Şehir Projesi’nin Konya’yı ulusal ve uluslar arası platformda temsil edecek iyi bir tanıtım olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu: Hükümet ile UNICEF arasında 2006-2010 dönemleri arasında Çocuk Dostu Şehirler projesinin hayata geçirilmesi öngörüldü. Bu proje son yıllarda çocuk hakları sözleşmesinin uygulanmasıyla birlikte çeşitli ortamlarda ele alınmaya başlayan çocuk dostu kavramını hareket noktası olarak kabul ediyor. Çocuk dostu kavramı ile çocuğun varlığının korunduğu temel ihtiyaçlarının karşılandığı, eğitimde fırsat eşitliğinin sağlandığı, demokratik ve katılımcı bir bakış açısı anlatılmaktadır. Projenin İçişleri Bakanlığı bünyesinde oluşturulacak merkez yürütme kurulunca belirlenecek kriterler çerçevesinde ilk olarak tespit edilecek illerde uygulamaya geçilecek.
İçişleri Bakanlığı tarafından Konya’nın Çocuk Dostu Şehir Adayı olarak tespit edildiğini belirten Osmançelebioğlu, bunun hak edilmiş olduğunu ve kamu kuruluşlarında bir çok alanda çocuklara yönelik çalışmalar yapıldığını söyleyerek şöyle konuştu: Konya UNICEF ve Dünya Sağlık Örgütü’nce Türkiye’de Bebek Dostu kabul edilen ilk şehirdir. Özürlü çocuklar için Evde Eğitim Projesi, hastanede tedavi görmekte olan çocuklar için Hastane Okulları Projesi gerçekleşmiştir.
Osamnçelebioğlu çocuk meclislerinin kurulmasının da kendine güvenen nesiller yetişmesi açısından faydalı olduğunu sözlerine ekledi. Caner Özcan-Memleket