Çocuğunuz için Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Rehberi

Çocuğunuz için Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Rehberi

Çocuğunuz için Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Rehberi

Çocukların sağlığı, dikkat edilmesi ve önemsenmesi gereken konulardan biridir. Sağlık hizmetlerinin maliyetlerinin artması, çocuğunuzun sağlığı için ayıracağınız bütçenin de artmasına neden olabilir. Bu yüzden çocuğunuza tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırarak her türlü acil durumda çocuğunuzun sağlığını güvence altına alabilirsiniz. Dilerseniz aile olarak da tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırabilir ve hem kendinizin hem de çocuğunuzun sağlığını koruyabilirsiniz. Bu sayede çocuk tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırırken vergi indirimi de alabilirsiniz.

Çocuklar için Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Kapsamı Nedir?

Çocuklar için özel sağlık sigortası kapsamı, yetişkinlerin tamamlayıcı sağlık sigortalarının kapsamı ile aynıdır. Bu sigorta sayesinde SGK ile anlaşmalı bütün hastanelerde yalnızca fark ücretini ödeyerek çocuğunuzun sağlık hizmeti almasını sağlayabilirsiniz. Çocuklar için sağlık sigortası kapsamında 2 ana teminat bulunur. Bunlar:

  • Yatarak Tedavi Teminatı: 24 saatten fazla süren tedavilerin masraflarını karşılayan teminattır. Bu teminatta; evde bakım, tıbbi malzeme, suni uzuv ve ambulans hizmetleri yer alır. Ayrıca ameliyatlar, bu teminat ile limitsiz bir şekilde karşılanır.
  • Ayakta Tedavi Teminatı: Yatarak tedavi olmayı gerektirmeyen ve 24 saatten az süren tedavileri kapsayan teminattır. Röntgen, fizik tedavi ve rehabilitasyon, muayene, ileri tanı teknikleri, laboratuvar tetkikleri bu teminat kapsamındadır.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Çocuğu Kapsar mı?

Sahip olduğunuz sağlık sigortanıza ek olarak yaptıracağınız tamamlayıcı sigorta, sağlık hizmetlerine daha kolay ve uygun bir şekilde ulaşmanızı sağlar. Bu tamamlayıcı sağlık sigortasını aile fertlerinizi kapsayacak şekilde alırsanız, çocuğunuzla birlikte sigortalanabilirsiniz. Yani poliçeniz kapsamında çocuğunuz da anlaşmalı hastanelerde tedavi olabilir. Dilerseniz sadece çocuğa tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırmanız da mümkündür.

Özel Sağlık Sigortası Çocuğu Kapsar mı?

Özel sağlık sigortaya kişiye özel yapıldığı için sahip olduğunuz poliçeden aile fertleriniz yararlanamaz. Ancak bazı sigorta şirketleri, aile paketi olarak özel sağlık sigortası sunar. Bu paketi tercih ederseniz, poliçeniz kapsamına çocuğunuz da dahil olabilir. Ayrı olarak sunulan çocuk özel sağlık sigortası da vardır. Bu poliçeyi tercih ederek çocuğunuza özel sigorta da yaptırabilirsiniz. Allianz özel Sağlık Sigortası teminatları arasında bulabileceğiniz aile paketi sayesinde çocuğunuzun ve aile fertlerinizin sağlığını güvence altına alabilirsiniz.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Sünneti Karşılar mı?

Çocuk sağlık sigortası kapsamında sünnetin yer alıp almaması sigorta şirketlerine göre değişiklik gösterir. Bazı sigorta şirketleri, çocuk için tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamına sünnet teminatını da ekleyebilir. Sağlık için yaptıracağınız çocuk sigortası için Allianz Sigorta’yı tercih edebilir ve çeşitli teminatlarla tamamlayıcı sağlık sigortası poliçenizin kapsamını genişletebilirsiniz.

Çocuk Sağlık Sigortası Fiyatları

Pek çok kişi çocuk sağlık sigortası ne kadar sorusunun yanıtını merak eder. Bu sigortanın fiyatını belirleyen pek çok faktör vardır. Özel bir sigorta olduğu için sigorta şirketinden sigorta şirketine fiyatlarda değişiklik görülür. Ayrıca poliçe kapsamında bulunan ana teminatlara ek olarak satın alacağınız teminatlar da fiyatların belirlenmesinde etkilidir. Poliçenizin kapsamını ne kadar genişletirseniz, sigorta için ödeyeceğiniz ücret de o kadar artar.

Çocuklar için özel tamamlayıcı sağlık sigortası fiyatları, bu sigortayı tek olarak satın aldığınızda farklı; aile paketi şeklinde satın aldığınızda farklıdır. Tamamlayıcı sağlık sigortası Allianz ayrıcalıkları ile hem kendinizin hem de çocuğunuzun sağlığını güvence altına alabilirsiniz. 1 yıllık süreyle satın alabileceğiniz bu sigorta türünü, her yıl poliçenizi yenileterek kullanmaya devam edebilirsiniz. Ayrıca düzenli olarak tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırırsanız, vergi indiriminden yararlanarak prim ödemelerinizi daha uyguna getirebilirsiniz. Siz de hemen tamamlayıcı sağlık sigortası teklif al butonu ile Allianz Sigorta’dan fiyat teklifi alabilir ve bu sigorta hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.