Çobanı, FETÖ ile korkutup dolandırmak istediler

Çobanı, FETÖ ile korkutup dolandırmak istediler

Manisa'nın Demirci ilçesinde, dolandırıcıların "FETÖ'ye para aktarıldığı"nı söyleyerek korkuttuğu çoban, polisin dikkati sayesinde dolandırılmaktan kurtuldu

MANİSA (AA) - Demirci ilçesinde bir kişi polisin dikkati sayesinde dolandırıcıların kurbanı olmaktan kurtuldu.

Nazlım Emre (54), AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kılavuzlar Mahallesi'nde yaşadığını ve çobanlık yaparak hayatını kazandığını bildirdi.

Emre, sabah koyunları ağıla bıraktıktan sonra tarlaya çalışmaya gittiğini bu sırada tanımadığı bir numaradan kendini polis olarak tanıtan kişinin, kimlik numarası üzerinden Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) para aktarıldığını belirterek, söylediklerini harfiyen yerine getirmesini istediğini belirtti.

Telefondaki kişinin sürekli talimat verdiğine işaret eden Emre, şunları söyledi:

"T.C kimlik numaram üzerinden Fetullahçı Terör Örgütüne 25 Bin lira gibi bir para gönderilmiş dedi. Senin üzerine para var mı dediler. Bende var dedim. Hanımına bir şey söyleme ve telefonunu kapatmadan eve git dediler. Bende eve gittim. Evde iken evine operasyon yapılacak Demirci'ye git dediler. Birikmiş yaklaşık 2 bin liram vardı. Çocuklarımızın emanet bilezikleri aldım ve Demirci'ye gittim. Demirci'ye geldiğimde iş değişti. Benim T.C. numaram üzerinden para gönderen iki kişinin yakalandığını, verecekleri hesap numarasına 20 bin lira yatırmamı istediler. Para yatırdıktan sonra oraya çekmeye gelen kişiyi de yakalayacaklarını, devletin sonra beni 65 bin lira ödüllendireceğini ifade ettiler. Bende yanımda bulunan emanet bilezikleri kuyumcuda bozdurarak 20 bin liraya tamamladım."

Eşinin mahalle muhtarına, muhtarın durumu polise aktardığına dikkati çeken Emre, "PTT'ye verdikleri hesaba tam yatırmak istediğim esnada polisler gelip parayı elimden alarak, dolandırılıyorsun dediler. Daha sonra Jandarmaya giderek dolandırmak isteyen şahıslar hakkında şikayetçi oldum." diye konuştu.

Emre, vatandaşlardan bu tür olaylara karşı dikkatli olmasını isteyerek polise teşekkür etti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler