ÇKS'de Ürün Değişikliği ve Yeni Başvurular İçin Son Tarih Belli Oldu

ÇKS'de Ürün Değişikliği ve Yeni Başvurular İçin Son Tarih Belli Oldu

Kulu Ziraat Odası Başkanı Cengiz Öztürk, 2024 yılı ÇKS başvurularında önemli tarihleri hatırlatarak çiftçilere ürün değişikliği ve yeni başvurular için son tarihi duyurdu.

Kulu Ziraat Odası Başkanı Cengiz Öztürk, çiftçilerin 2014 yılı Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) başvurularında önemli bir hatırlatma yaparak, 29 Şubat tarihine kadar ürün değişikliği yapabileceklerini duyurdu. Öztürk, 2024 yılı ÇKS başvuru işlemlerinin 1 Eylül 2023 tarihinde başladığını ve 2 Ocak 2024 tarihinde sona erdiğini hatırlattı.

Çiftçilerin bu tarihten sonra ürün değişikliği yapmak isteyenlerin, yeni başvuru yapmak isteyenlerin ve ilave arazi için başvuru yapmak isteyenlerin işlemlerini gerçekleştirebileceklerini belirten Öztürk, 2024 Yılı ÇKS başvurusunda bulunmuş olan çiftçilerin ise 29 Şubat 2024 Perşembe gününe kadar ürün değişikliği yapabileceklerini ifade etti.

Öztürk, konuyla ilgili şunları söyledi: "İlk defa ÇKS kayıt yaptıracak olan çiftçilerimiz; miras sorunları nedeniyle intikali yapılmamış ancak üzerinde tarımsal üretim yapılan arazileri yıl içerisinde satın aldığı ve intikalini yaptırdığı arazileri, ayrıca hiçbir zaman ÇKS'ye kayıt yapılmayan arazilere ekilen ürünlerin hasat tarihinden önce 2024 yılı ÇKS başvurusu yaparak tarımsal desteklemelerden yararlanabileceklerdir."

Ayrıca, "Çiftçilerimiz 2024 Yılı Çiftçi Kayıt Sistemine başvuruları var ise üzerinde tarımsal üretim yapılmak kaydıyla miras, intikal ve mülkiyet sorunlarından dolayı intikali yapılmamış araziler ile yıl içerisinde satın almış veya kiralamış olduğu arazileri ekilen ürünlerin hasat tarihinden önce mevcut başvurularına ilave yaptırabilirler" diyerek çiftçilere önemli bilgiler verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.