Cizreli kadınlar terörün izlerini siliyor

Cizreli kadınlar terörün izlerini siliyor

Cizre'de sokağa çıkma yasağının kaldırılmasının ardından ilçeye dönen kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü evlerinden terörün izlerini silerek kutlayacak- Terör mağduru kadınlardan M.K:- "Bunlar şehre indi, her yer talan oldu. Analar evlatsız kaldı. Bi

ŞIRNAK (AA) - EKREM PAYAN - Şırnak'ın Cizre ilçesinde sokağa çıkma yasağının kaldırılmasının ardından evlerine dönen kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü terörün izlerini silerek kutlayacak.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet unsurlarınca 14 Aralık 2015'te başlatılan "Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demirci Operasyonu" sayesinde teröristler ilçeden temizlenirken, kazılan çukurlar kapatıldı, tuzaklanmış patlayıcılar imha edildi.

Sokağa çıkma yasağı uygulamasının 05.00-19.30 saatleri arasında kaldırılmasının ardından ilçeye dönen terör mağduru ailelerin, evlerindeki hasarları onarım ve temizlik çalışmaları sürüyor.

Yaklaşık 3 ay hasretini çektikleri evlerine kavuşmanın mutluluğunu yaşayan Cizreli kadınlar ise ilçeyi terk etmelerine neden olan terör örgütü PKK mensuplarına tepki gösterdi.

- "Analar evlatsız kaldı"

Cudi Mahallesi sakinlerinden M.K, terör örgütü mensuplarının ilçe merkezine gelmesiyle huzurlarının kalmadığını söyledi.

Yaşadıkları sıkıntıyı gözyaşları içinde Kürtçe anlatan M.K, "Biz Türk vatandaşıyız. Bunlar şehre indi, her yer talan oldu. Analar evlatsız kaldı. Biz onlara ne yapmıştık, ne günahımız vardı bize bunu reva gördüler" dedi.

Avlusunda halı yıkayan L.G, yaklaşık 90 gün sonra döndükleri evlerinde temizlik yaptıklarını belirtti.

L.G, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde de temizlikle uğraşacaklarını bildirdi.

- "Kendi memleketimizde muhacir olduk"

Ekmek pişiren H.G, kendilerine bu zulmü reva gören PKK'ya lanet okuyarak, "Kendi memleketimizde muhacir olduk. Bu dünyada da öbür dünyada da onlardan davacıyız. Allah, hakkımızı bırakmasın" ifadelerini kullandı.

H.G, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün hatırlatılması üzerine de erkeklerin, hayatın bir parçası olan kadınlara değer vermesi gerektiğini kaydetti.

Cizreli kadınlar terörün izlerini siliyor

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :