Çıraklık İçin Avrupa Anlaşması

Çıraklık İçin Avrupa Anlaşması

KAYSERİ (AA) - Avrupa Birliği Komisyonu tarafından hazırlanan Çıraklık İçin Avrupa Anlaşması kapsamında düzenlenen aday ülkeler için bölgesel seminerlerin...

KAYSERİ (AA) - Avrupa Birliği Komisyonu tarafından hazırlanan Çıraklık İçin Avrupa Anlaşması kapsamında düzenlenen aday ülkeler için bölgesel seminerlerin Kayseri ayağı başladı.

Avrupa Birliği (AB) üyesi ve aday ülkelerdeki çıraklık sisteminin geliştirilmesini hedefleyen seminere Vali Yardımcısı Mehmet Emin Avcı, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Osman Nuri Gülay, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu üyesi Ahmet Karan, Milli Eğitim Müdürü Bilal Çandıroğlu, Kayseri Organize Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan ve çok sayıda eğitimci ve davetli katıldı.

Burada bir konuşma yapan Çandıroğlu Kayseri'nin mesleki eğitim konusunda Türkiye ortalamalarının üzerinde bir orana sahip olduğunu söyledi.

Kayseri'deki yöneticilerin ve iş adamlarının eğitime önem verdiğinin altını çizen Çandıroğlu, bu birlikteliğin eğitimli bir toplumun yetişmesi için çok önemli olduğunu vurguladı.

Açılışı gerçekleştirilen seminer 2 gün sürecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :