Çin'de 2015'te gözaltında kaybolan avukattan haber alınamıyor

Çin'de 2015'te gözaltında kaybolan avukattan haber alınamıyor

ANKARA (AA) - Çin'de Ağustos 2015'te polis tarafından gözaltına alındığından bu yana kayıp insan hakları avukatı Vang Çuancang'tan hala haber alınamıyor.BBC'de...

ANKARA (AA) - Çin'de Ağustos 2015'te polis tarafından gözaltına alındığından bu yana kayıp insan hakları avukatı Vang Çuancang'tan hala haber alınamıyor.

BBC'de yer alan habere göre Wang'ın eşi Li Vinzu, kocasının akıbetiyle ilgili resmi makamlara yaptığı sayısız başvurudan hiçbir yanıt gelmediğini söyledi.

Li, "Artık yaşayıp yaşamadığından dahi emin değilim." ifadesini kullandı.

Vang hakkındaki tek bilginin polis tarafından eve gönderilen tutuklama emri olduğunu ifade eden Li, "Haydut bir devlet bir insanı 3 yılda yok etti. Ne yaşadığına dair kanıt var ne de öldüğüne." dedi.

Üç yıl önce 9 Temmuz'da başlatılan, ülke genelinde 200'den fazla avukat ve insan hakları savunucusunun gözaltına alındığı operasyonlar kapsamında sorgulanmak üzere polis tarafından Ağustos 2015'te götürülen Vang'dan o günden beri haber alınamadı.

Vang, Çin yönetiminin insan hakları savunucularına yönelik operasyonunun ardından hala kayıp tek kişi. Operasyonlar sonrasında yapılan yargılamalarda bazı sanıklara "devlet iktidarını yıkmaya çalışmak" suçundan 7,5 yıla kadar hapis cezaları verilmişti. Diğer sanıklar ertelenen hapis cezaları veya kefaletle serbest bırakılmış, bazılarına kontrollü serbestlik uygulanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :