Cinayetle suçlanan Afgan sanığa müebbet hapis istendi

Cinayetle suçlanan Afgan sanığa müebbet hapis istendi

Erzurum'da geçen yıl amcasının oğlunu, nişanlısıyla yakınlaştığı gerekçesiyle öldürdüğü iddia edilen Afgan uyruklu sanık için ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi

ERZURUM (AA) - Erzurum'da, amcasının oğlunu, nişanlısıyla yakınlık kurduğu gerekçesiyle öldürdüğü iddia edilen Afganistan uyruklu sanık Abdulsabur Merzai'nin ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi.

Erzurum'da Afganistan uyruklu göçmen Abdulgafor Merzai'nin öldürülmesine ilişkin Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma sonucunda, amcasının oğlu Abdulsabur Merzai hakkında cinayet zanlısı olarak hazırlanan iddianame, Erzurum 1. Ağır ceza Mahkemesince kabul edildi.

Savcılık iddianamesinde, ölen ve kasten öldürme ile suçlanan kişilerin, öz amca çocukları olduğu ve 2012 yılında yasa dışı yollarla Türkiye'ye giriş yaptıktan sonra bu kişilere Hakkari Valiliği tarafından geçici ikamet izni verildiği belirtildi.

Bir süre İstanbul'da çalıştıktan sonra Erzurum'a gelen kuzenlerden Abdulsabur'un, yaklaşık 6 yıldır nişanlı olduğu amcasının kızı Zehra Merzai ile kuzeni arasında yakınlık olduğundan şüphelendiğinin ifade edildiği iddianamede, sanığın Nevruz Bayramı'nda ziyaret için gittiği nişanlısının evinde amca oğlunu görünce, nişanlısının onunla evlendirileceğini düşünerek göğsünden bıçakladığı iddia edildi.

Savcılık, iddianamesinde, deliler, tanık beyanları ve şüphelinin ifadeleri doğrultusunda kasten öldürme suçundan sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını talep etti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :