Cinayet anı saniye saniye görüntülendi

Cinayet anı saniye saniye görüntülendi

Erzurum Otogarı'nda bir kişinin "kan davası" sebebiyle hasımlarınca tabanca ile vurularak öldürülme anı kameralarca saniye saniye kaydedildi- Olaya ilişkin gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 2 zanlı kardeşten biri, saldırıyı kan davası sebebiyle işle

ERZURUM (AA) - Erzurum Otogarı'nda bir kişinin "kan davası" sebebiyle hasımlarınca tabanca ile vurularak öldürülme anı kameralarca saniye saniye görüntülendi.

Yakutiye ilçesi Çiftlik Mahallesi'ndeki şehirlerarası Erzurum Otogar'ına gelen Melik Kurt'un (44), otobüslerin park edildiği peron yakınında beklerken yanına yaklaşan Enis A. tarafından tabanca ile vurulmasının ardından başlatılan soruşturma sürüyor.

Soruşturma çerçevesinde olayın nasıl olduğunu ortaya çıkarmak için araştırma yapan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, otogardaki güvenlik kameralarını incelemeye aldı.

İncemeler sonucu Kurt'un, Enis A. tarafından tabanca ile vurulma anının da yer aldığı görüntülere ulaşıldı.

Görüntülerin detaylı incelenmesi sonucu, saldırgan Enis A'nın olay öncesi otogarın peron kısmına gelip bir süre burada bekleyen Kurt'u takip ettiği gözlendi.

Zaman zaman da telefonla konuştuğu saptanan Enis A'nın olay sırasında ise arkasından koştuğu Kurt'u önce montunun iç cebinden çıkardığı tabanca ile sırtından vurarak yere düşürdüğü, ardından da kafasına birkaç el ateş açarak öldürdüğü görüldü.

Enis A'nın çevredekilerin endişeli anlar yaşadığı saldırı sonrası ise koşarak otogardan kaçması görüntülere yansıdı.

- Zanlı kardeşler adliyede

Olay sonrası görgü tanıklarının ihbarıyla harekete geçen Asayiş ve Özel Harekat Şube müdürlüklerine bağlı ekiplerce otogar yakınındaki arazide yakalanan Enis A. ve ağabeyi Fehim A'nın da polisteki işlemleri tamamlandı.

Zanlılar, sağlık kontrolü sonrası Erzurum Adliyesine sevk edildi.

Bu kişilerden Enis A'nın ifadesinde, 22 yıl önce bir husumet sebebiyle kendi ailesinin Haydar Kurt'u öldürmesinden bir yıl sonra babası Musa A. ve amcası Halis A'nın, Kurt ailesince İzmir Otogarı'nda öldürüldüğünü belirterek, bu olaylar sebebiyle aileler arasında kan davası olduğunu anlattığı öğrenildi.

Kısa bir süre önce karşılaştığı Melik Kurt'un ise ailesi hakkında rahatsız edici ifadeler kullandığını ve zaman zaman karşılaştıklarında kendisine el kol işaretleri yapıp kafa salladığını öne süren Enis A'nın olay günü ise İstanbul'a gitmek üzere geldiği otogarda Kurt ile karşılaştığını söylediği belirtildi.

- Zanlı Enis A, cinayeti itiraf etti

Enis A'nın söz konusu davranışlar ve kan davası yüzünden Kurt'u öldürdüğünü itiraf ederek, saldırıda kendisine kimsenin yardımcı olmadığını savunduğu kaydedildi.

Zanlı Enis A'nın ağabeyi Fehim A'nın da ifadesinde olayla ilgisi bulunmadığını belirterek, otogara, köylerinde aralarında çıkan tartışma sonrası İstanbul'a gitmek isteyen Enis A'yı ikna edip köye götürmek için geldiğini ileri sürdüğü bildirildi.

Cinayet anı saniye saniye görüntülendi

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :