Çin, İsrail'in BM Konukevine Yaptığı Saldırıyı Şiddetle Kınadı ve Çatışmaların Sonlandırılmasını İstedi

Çin, İsrail'in BM Konukevine Yaptığı Saldırıyı Şiddetle Kınadı ve Çatışmaların Sonlandırılmasını İstedi

Çin Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Gazze'deki BM konukevine düzenlediği saldırıyı kınayarak, şiddetin kalıcı barışı getirmeyeceği uyarısında bulundu ve uluslararası hukuka uyulması çağrısında bulundu.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, Pekin'de düzenlediği basın toplantısında, İsrail'in Gazze'deki Birleşmiş Milletler'e ait konukevine düzenlediği saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirtti. Saldırıda hayatını kaybeden BM personelinin ardından duydukları şoku dile getiren Mao, şiddetin asla kalıcı bir barış getirmediğini vurguladı.

"Şiddet, gerçek güvenliği sağlayamaz. Güç kullanmak kalıcı barışı getirmez." ifadelerini kullanan Mao, BM personelinin güvenliğinin etkin bir şekilde sağlanması gerektiğini dile getirdi. Uluslararası toplumu, taraflara uluslararası hukuka uyma ve BM Genel Kurulu'nun 27 Ekim'de aldığı kararı uygulama çağrısında bulunarak, çatışmaların bir an önce durdurulmasını ve daha büyük bir insani felaketin önlenmesini istedi.

Mao, çatışmaların sonlandırılmasının hayati önem taşıdığına dikkat çekerek, taraflara insani felaketin büyümesini engellemek için acilen adım atmaları çağrısında bulundu.

Çin Dışişleri Bakanlığı'nın bu açıklamaları, bölgedeki gerilimi azaltma ve insani felaketin önüne geçme çabalarının vurgulanmasının yanı sıra, uluslararası camiaya da çatışmanın sonlandırılması ve barışçıl bir çözüm bulunması yönünde çağrıda bulunulduğunu gösteriyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.