Çin işi konuşan 'Kalem Kur'an'

Çin işi konuşan 'Kalem Kur'an'

Kalem, Kuran-ı Kerim'de ayetlerin üzerine konduğu zaman ayeti sesli olarak okuyor.

Konya'da dini kitap ve hac malzemesi satan bir işyerinin Çin'den ithal ettiği 'Kalem Kur'an' adının verildiği kalem, Kur'an-ı Kerim'de ayetlerin üzerine konduğu zaman ayeti sesli olarak okuyor.

Kur'an'la birlikte set olarak satılan ve sadece sette bulunan Kur'an'ı okuyabilen kalem, pille çalışıyor. Arapça olarak yazılan ayetin üzerine tutulduğu zaman ucunda bulunan sensör ve kitaptaki barkot sayesinde ilk önce ayetin tutulan satırlarını sesli olarak okuyor. Kitabın kenarında bulunan butono tutulduğu zaman da yine sesli olarak okuduğu bölümün Türkçe tercümesini yapıyor. 'Kalem Kur'an', 200 TL'den satılıyor.

İşyeri sahibi Kaşif Koççu, "Pille çalışan 'Kalem Kur'an' düğmesine basıldığı zaman besmele çekerek açılıyor. Kalemin hafıza bölümünde Kur'an'ın 5 ayrı imam tarafından okunması var. Kullanıcı 5 seçenekten birini tercih ediyor. Daha sonra kalem ayetin üzerine tutuluyor. Ayetin altında bulunan ve görünmeyen barkot sayesinde de kalem sesli olarak, kalemin tutulduğu yerdeki ayeti okuyor. Kalem, kitabın kenarında bulunan butono tutulduğu zaman da Türkçe mealini açıklıyor." dedi.