Cimnastik antrenörlerine eğitim semineri

Cimnastik antrenörlerine eğitim semineri

- Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında, 81 ilin cimnastik antrenörlerine Trabzon'da eğitim semineri verildi


ANKARA (AA) - Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) ile Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) arasında imzalanan protokol gereği, 81 ilin cimnastik antrenörlerine Trabzon'da seminer verildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre seminer, Temel Spor Eğitimi Programı'nın hazırlanması, okul öncesi, temel eğitim ve özel eğitim okullarının ders programına eklenmesi gereğince düzenlendi.

Spor Eğitim Daire Başkanlığı ve Türkiye Cimnastik Federasyonu tarafından düzenlenen seminere, Türkiye'nin 81 ilinden Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerine bağlı cimnastik antrenörleri katıldı.

Trabzon'da 9-11 Mayıs tarihlerinde gerçekleşen seminer boyunca katılımcılara tecrübeli antrenörler tarafından teorik bilgiler aktarıldı. Teorik bilgiler, Yomra Cimnastik Salonu'nda uygulamalı olarak katılımcılara ayrıca gösterildi.

Projeyle çocukların erken yaşta sporla buluşması ve yeteneklerinin keşfedilmesinin yanı sıra obezitenin önlenmesi de amaçlandı.



Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler