Cilvegözü Sınır Kapısı'nda Kurban Bayramı yoğunluğu

Cilvegözü Sınır Kapısı'nda Kurban Bayramı yoğunluğu

Hatay'ın Reyhanlı ilçesine sığınan Suriyeliler, Kurban Bayramı'nı ülkelerinde geçirmek için Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan çıkış yapmaya başladı

HATAY (AA) - Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Hatay'ın Reyhanlı ilçesine yerleşen Suriyeli vatandaşların büyük bölümü Kurban Bayramı'nı ülkelerinde geçirmek için Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan çıkış yapıyor.

Çoğunluğunu yaşlı ve çocukların oluşturduğu Suriyeliler, Kurban Bayramı'nı iç savaş nedeniyle terk etmek zorunda kaldıkları ülkelerinde geçirmek için sabahın erken saatlerde Cilvegözü sınır kapısının önüne geldi.

Jandarma ve Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri aldığı sınır kapısında, sığınmacılar, görevlilere gösterdikleri "yabancı tanıtım kartı" ile Suriye'ye geçiyor.

Geçişlerin arife gününe kadar devam edeceği ve 50 bini aşkın Suriyelinin Türkiye'den ülkelerine çıkış yapacağı öğrenildi.

Bu arada, geçen Ramazan Bayramı'nda 52 bin Suriyelinin ülkesinde bayramı karşılamak için Cilvegözü Sınır kapısından çıkış yaptığı bildirildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :