Cihanbeyli'ye su temin kuyusu

Cihanbeyli'ye su temin kuyusu

Konya Büyükşehir Belediyesi, su azlığı ve sağlıksız su problemi yaşayan yerleşim yerlerinin su ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor

Yeni Büyükşehir Yasası ile merkeze bağlanan mahallelerde içme ve kullanma su temini çalışmaları kapsamında, su azlığı ve sağlıksız su problemi yaşayan yerleşim yerlerinin su ihtiyaçları karşılanmaya devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Cihanbeyli ilçesine bağlı mahallelerde derin su temin kuyuları açıldığı ifade edildi.

Açıklamada, içme suyu ihtiyacını Ağabeyli Mahallesi'ndeki sondajdan karşılayan Cihanbeyli'nin, Yapalı Mahallesine açılan kuyu sayesinde kesintisiz ve sağlıklı içme suyunun karşılanacağı kaydedildi.

Cihanbeyli ilçesine bağlı Günyüzü Mahallesi’nde de sağlıklı su temin çalışmalarının tamamlandığının ifade edildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İçme ve kullanma su ihtiyacını Kırkışla Mahallesi sınırlarında bulunan 3 adet sondaj kuyusundan karşılayan Günyüzü Mahallesi'nde yapılan incelemelerde, kuyuların kimyasal olarak nitrat parametresinin yüksek olduğu görüldü. Mahalleye kesintisiz ve sürdürülebilir su hizmeti sağlamak için harekete geçen KOSKİ Genel Müdürlüğü, Karabağ Mahallesi'nde derin su temin kuyusu açımını tamamladı. Kuyu, elektrik ve su şebeke bağlantılarının yapılması ile hizmete alınacak."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :