Cihanbeyli'nin yöresel ekmeği çörek
Cihanbeyli halkı yöresel ekmek çörekten vazgeçmiyor
Evlerinin bahçesine yaptırdıkları fırınlarda haftada bir defa çörek çeken kadınlar, her şeyi kendileri yaptıkları için tükettikleri ekmeğin daha temiz olduğunu ifade ediyor.
Cihanbeyli'de genellikle her evin bahçesinde bulunan fırınlar yörede yaşayan yaşlı kadın ustalar tarafından keveke olarak tabir edilen taştan yapılıyor.
Evlerde hazırlanan hamur kara fırınlar içerisinde saç üzerinde pişiriliyor. Fırını ısıtmak için ise yörede saçkı olarak tabir edilen saman ve hızar tozu yakacak olarak kullanılıyor. Cihanbeyli'de yufkadan sonra en çok tüketilen çörek veya gömeç adı verilen ekmek, mayalanmış hamurdan yapılıyor.
