Cihanbeyli Belediyesi evlere sıcak yemek dağıtıyor

Cihanbeyli Belediyesi evlere sıcak yemek dağıtıyor

KONYA (AA) - Cihanbeyli Belediyesi sosyal sorumluluk projesi kapsamında ramazan boyunca 40 bin 500 kişinin evine sıcak yemek ulaştırmayı hedefliyor. Cihanbeyli...

KONYA (AA) - Cihanbeyli Belediyesi sosyal sorumluluk projesi kapsamında ramazan boyunca 40 bin 500 kişinin evine sıcak yemek ulaştırmayı hedefliyor.

Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, yaptığı yazılı açıklamada, "Evlere Sıcak Yemek Dağıtımı" Projesi kapsamında, ramazan ayı boyunca 40 bin 500 kişiye ulaşmayı hedeflediklerini belirtti.

Ramazan ayında yaşlı, yardıma muhtaç ailelere sahip çıkmanın yüzyıllar öncesine dayanan bir gelenek olduğunu anlatan Kale, "Ramazan ayı birlik, dayanışma, acıyı, sevinci paylaşmaya odaklandığımız rahmet ve bereket ayıdır. Atalarımız yüzyıllardan beri bu geleneği sadece bir aya sığdırmamış sosyal devletçiliği bütün kurum ve kuruluşlarıyla yaşatmışlardır." ifadelerini kullandı.

Ramazanın ilk gününden bu yana ihtiyaç sahibi ailelerin ve kimsesi olmayan yaşlıların iftar yemeklerinin evlerine bırakıldığını vurgulayan Kale, 220 hanedeki bin 500 vatandaşa her gün korunaklı kaplarda üç çeşit yemek ve tatlıdan oluşan menüyü ulaştırdıklarını kaydetti.

Kale, Halkla İlişkiler ve Çevre Koruma Biriminin, sıcak yemek hizmetiyle ramazanın manevi atmosferini yaşatmayı amaçladığını belirtti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :