"Çift başlılık bir daha gündeme gelmeyecek"

"Çift başlılık bir daha gündeme gelmeyecek"

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel:- "Sistem değişikliğinin ardından, çift başlılık bir daha gündeme gelmeyecek"- "Toplu taşımadaki dönüşümün başladığı ilk gün tebdil-i kıyafetle kafama kasketimi takarak durakları tek tek gezdim. Vatandaşların aras

ANTALYA (AA) - Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, anayasa değişikliği referandumuna ilişkin, "Sistem değişikliğinin ardından çift başlılık bir daha gündeme gelmeyecek." dedi.

Başkan Türel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, referandum süreciyle ilgili AK Parti Genel Merkezi'nin kampanya çalışmalarına başladığını, kendilerinin de bu yönde hazırlıklarının bulunduğunu belirtti.

Yoğun bir sürece gireceklerini ifade eden Türel, "Bu ülkenin birliği, beraberliği ve devletin milletin bekası için mutlaka ülkede sistem değişikliğine ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Ülkenin ayağındaki prangaların çözülmesi gerektiğine inanıyoruz. Daha hızlı ve verimli hizmet imkanı nasıl olacaksa bunun milletimize, vatandaşlarımıza en iyi şekilde anlatılması gerektiği inancıyla çalışıyoruz." diye konuştu.

Böylesine bir değişiklikle Türkiye'nin önündeki çok büyük engellerin kaldırılmış olacağını anlatan Türel, şöyle devam etti:

"Sistem değişikliğinin ardından çift başlılık bir daha gündeme gelmeyecek. Teknik olarak bunların değerlendirmesini ayrıntılı olarak kampanya sürecinde yapacağız. Ancak şunu rahatlıkla ifade edebilirim ki referandumda 'evet' sonucu çıkarsa, ülkenin önü çok güzel bir şekilde açılacaktır. Bu ülkenin ve bu milletin buna gerçekten ihtiyacı var."

- Tebdil-i kıyafetle otobüs duraklarını gezdi

Başkan Türel, Tünektepe Teleferik Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada da kentteki toplu taşımadaki dönüşüm çalışmalarını değerlendirdi. Şehir içindeki dolmuşlar kaldırılarak, yerine daha az sayıda otobüsün çalışmaya başlamasıyla trafikte bir rahatlama olduğunu anlatan Türel, havuz sistemi uygulandığı için sürücülerin yolcu kapma yarışına girerek trafiği tehlikeye sokmadıklarını kaydetti.

Toplu ulaşımda Antalyalıların hayalinin gerçekleştiğini belirten Türel, diğer büyükşehirlerin aksine "devrim" olarak nitelendirdikleri dönüşüm sürecini daha az sıkıntılı atlattıklarını söyledi.

Menfaatini düşünen birkaç kişinin çatlak sesi dışında dönüşümün başarılı şekilde tamamlandığını dile getiren Türel, "Toplu taşımadaki dönüşümün başladığı ilk gün tebdil-i kıyafetle kafama kasketimi takarak durakları tek tek gezdim. Vatandaşların arasında dolaştım. Vatandaşların bu sisteme inandıklarını gördüm. Artık yeni, konforlu ve çevreye duyarlı araçlarla seyahat etmekten son derece memnunlar. Esnafı yeni araç temini konusunda geciktirenler ilk günlerde duraklarda birikmeye neden oldular." dedi.

Kentteki toplu taşıma işini, Büyükşehir Belediyesinin esnafı devre dışı bırakarak kendisinin de yapabileceğine dikkati çeken Türel, ancak böyle bir uygulamayı esnafı düşünerek gerçekleştirmediklerini vurguladı.

Her geçen gün esnafın araçlarını sisteme dahil ettiğini ifade eden Türel, "Dönüşümün ilk gününde 341, ikinci gün ise 355 otobüs sisteme dahil olarak yolcu taşımaya başladı. Dün itibarıyla bu sayı 370'e çıktı. Her geçen gün yeni otobüsler sisteme giriyor. Bizim yaptığımız hesaplara göre Antalya toplu ulaşımı için yaklaşık 400 otobüs yeterli oluyor. Bu sayıyı kısa sürede yakalayacağız." diye konuştu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler