Çiçekler değerini mezatta buluyor

Çiçekler değerini mezatta buluyor

Samsun'daki çiçek mezatı, alıcılarla satıcıları buluşturuyor- Haftada 3 gün düzenlenen ve ayda ortalama 2 milyon dal çiçeğin satıldığı mezatta, 50 ila 120 arasında değişen katılımcı sayısı, Sevgililer Günü, Anneler Günü gibi özel günlerde artıyor

SAMSUN (AA) - MEHMET KUMCAĞIZ - Samsun'da Flora Çiçekçilik Üretim ve Pazarlama Kooperatifince düzenlenen çiçek mezatı, üreticilerle alıcıları buluşturuyor.

Kooperatif tarafından 1982 yılından bu yana Samsun'da çiçek mezatı düzenleniyor. Kooperatif üyelerinin ürünlerini getirebildiği, sadece çiçekçilerin katılabildiği mezatta katılımcılar, istedikleri çiçekleri en uygun fiyata almaya çalışıyor.

Haftada 3 gün düzenlenen mezatta ayda ortalama 2 milyon dal çiçek satılıyor. Katılımcı sayısı ise 50 ila 120 arasında değişiyor. Sevgililer Günü, Öğretmenler Günü, Anneler Günü gibi özel günlerde katılımcı sayısı artıyor.

- "Fiyatlar özel günlerin olduğu dönemlerde artabiliyor"

Flora Çiçekçilik Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Samsun Temsilcisi Recep İçigen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, düzenlenen mezatla çiçek satıcılarının ihtiyaçlarının karşılandığını söyledi.

Kooperatiflerince Türkiye'nin belirli kentlerinde çiçek mezatı düzenlendiğini bildiren İçigen, Karadeniz Bölgesi'nin mezat merkezinin ise Samsun olduğunu belirtti.

Kooperatif üyelerinin yetiştirdikleri çiçekleri mezat dışında satamayacaklarına dikkati çeken İçigen, mezatta üretici ile alıcıyı bir araya getirdiklerini dile getirdi.

Mezatta çiçek fiyatlarının talebe göre değiştiğine işaret eden İçigen, "Üreticinin yetiştirdiği ürün, kalitesine göre değer buluyor. Ortalama olarak gülün bağı 30-35 liradan satılırken, karanfilin bağı ise 5 ila 8 lira arasında alıcı buluyor. Fiyatlar haftalık ve özel günlerin olduğu dönemlerde artabiliyor. Yani fiyatlar çok değişken." dedi.

İçigen, mezatlarda genellikle gül çeşitleri ile karanfil, şebboy, papatya, lilyum, lisyantus, gerbera, krizantem gibi çiçeklerinin ilgi gördüğünü kaydetti.

Samsun'da yaklaşık 40 yıldır serada gül, açık alanda da farklı türlerde çiçek yetiştiriciliği yapan Vedat Aydın, ürünlerini sadece Karadeniz Bölgesi'ne değil, mezat yoluyla Türkiye'nin her yerine sattığını anlattı.

Kooperatif üyesi olduğu için ülke geneline çiçek gönderebildiğini bildiren Aydın, mezat sayesinde hem üreticinin hem de alıcının yüzünün güldüğünü ifade etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :