Çiçek olan 10 bin çocuktan "Guinness rekoru"

Çiçek olan 10 bin çocuktan "Guinness rekoru"

Keçiören Belediyesince, Dünya Çevre Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte bir araya gelen 10 bin çocuk, "çiçek şeklinde en büyük insan mozaiği"ni oluşturarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi

ANKARA (AA) - Keçiören Belediyesi tarafından, Dünya Çevre Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte bir araya gelen 10 bin çocuk, "çiçek şeklinde en büyük insan mozaiği"ni oluşturarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi.

Kartaltepe Kent Ormanı'nda gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, çocukların çevre duyarlılığını artırmak adına 7 yıldır mücadele ettiklerini söyledi.

Çocukları küçükken eğittiklerini ve çevre duyarlılığı aşılamaya çalıştıklarını belirten Ak, düzenlenen etkinlikte, Guinness Türkiye temsilcilerinin gözetiminde ilçenin farklı okullarından gelen 5'inci sınıf öğrencilerinin oluşturduğu çiçek görüntüsüyle rekor kırdıkları bilgisini verdi.

Etkinliği hem çevreye duyarlı çocuklar yetiştirmek hem de öğrencilerin eğlenmesini sağlamak için organize ettiklerini dile getiren Mustafa Ak, "Keçiören'i evimiz olarak görüyoruz. Evimize gösterdiğimiz özeni, titizliği çevreye de göstermemiz lazım. Sokakları evimizin içi gibi görmemiz, çocuklarımızı bu duyarlılıkla yetiştirmemiz lazım. Biz bu işi çocuklardan başlatarak, inşallah bütün Keçiören'e yaymak hedefindeyiz." diye konuştu.

Proje kapsamında çocuklara yıl içinde düzenli olarak çevre dersleri verdiklerini de aktaran Ak, bir yıl boyunca eğitim alan öğrencilere, "Çevre Müfettişi" kimliği verdiklerini, sokaklarda gerçek bir müfettiş edasıyla gezen çocukların, davranışlarıyla hem diğer insanlara örnek olduklarını hem de çevre farkındalığını artırdıklarını kaydetti.

Giydikleri renkli kıyafetlerle, kullandıkları renkli şapkalarla çiçek görüntüsü oluşturan çocuklar, rekor sonrası müzik eşliğinde dans ederek eğlendi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :