Çiçek Adası kül adasına döndü

Çiçek Adası'nda başlayan yangın, adadaki tüm doğal yaşamı yok etti. Bir tavşanın yangından kaçma anları ise güvenlik kamerasına yansıdı.

İzmir'in Seferihisar ilçesine bağlı Çiçek Adası'ndaki otluk alanda henüz belirlenemeyen bir sebeple çıkan yangın, gece saatlerinde başladı. Yangın, kısa sürede tüm adayı etkisi altına aldı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yoğun müdahalesi sonucu yangın kontrol altına alındı ve söndürüldü. Soğutma çalışmaları da tamamlanarak bölgedeki yangın tamamen söndürüldü.

Hayvanlar Yangından Kaçamadı

Yangın, adadaki doğal yaşamı ciddi şekilde etkiledi. Birçok hayvan yanarak can verirken, bir tavşanın yangından kaçma anları güvenlik kamerasına yansıdı. Çevredeki vatandaşlar, hayvanların yanarak hayatlarını kaybetmesinin büyük üzüntü yarattığını belirtti.

Yetkililerden Açıklama

Yangın sonrası adada incelemelerde bulunan yetkililer, çok sayıda hayvanın yanarak can verdiğini tespit etti. Bölgedeki doğal yaşamın yeniden canlanması için gerekli çalışmaların yapılacağını ifade eden yetkililer, yangının çıkış sebebinin araştırıldığını söyledi.

Çiçek Adası'ndaki yangın, hem doğanın hem de adada yaşayan hayvanların büyük zarar görmesine neden oldu. Yaşanan bu felaket, çevre halkı ve hayvan severler arasında büyük üzüntü yarattı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.