Chrome, sekme gruplama özelliğini geliyor

Chrome, sekme gruplama özelliğini geliyor

Dünyanın en popüler internet tarayıcısı konumunda olan Google Chrome, yeni bir özellik ile karşımıza çıktı. Bugün paylaşılan bilgilere göre Google Chrome, sekme gruplama özelliğini kullanıma sunuyor.

Bu özellik ile aktif olarak kullandığınız sekmeleri gruplamanıza ve bu gruplar için etiketler oluşturmanıza izin verecek olan Google, sekmeler arasında kaybolmanızı önlemeyi hedefliyor.

Pek çok Chrome kullanıcısı aynı anda onlarca sekmeyi aktif olarak kullanıyor. Bu durum çoğu zaman istediğiniz sekmeyi bulamamanıza neden oluyor.

Sekme gruplama özelliği ile bu durumun önüne geçmeyi hedefleyen Chrome, gruplama ve etiketlerle birlikte gitmek istediğiniz sekmeye hızlı bir şekilde ulaşmanızı sağlayacak.

Google tarafından paylaşılan bilgilere göre söz konusu özellik şu an için Chrome Beta için kullanıma sunuldu. Sekme gruplama özelliğinin oldukça kolay bir şekilde kullanılabildiğini de ekleyelim.

Dilediğiniz sekmenin üzerinde sağ tıklayarak bir grup oluşturabilir veya o sekmeyi daha önce oluşturduğunuz bir gruba ekleyebilirsiniz.

Sekme gruplarını oluştururken ise bu gruplar için bir isim etiketi ve renk seçtiğinizi de belirtelim. İsim ve renkler sayesinde dilediğiniz sekme veya gruplara ulaşmak çok daha kolay bir hale geliyor.

Son olarak söz konusu sekme gruplama özelliğinin birkaç aydır Google tarafından test edildiğini ve önümüzdeki haftalarda tüm Chrome kullanıcıları için sunulacağını da ekleyelim.

chrome-490.gif