CHP'nin Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki yürüyüşü

CHP'nin Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki yürüyüşü

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: - "Bütün Kazanlılara 15 Temmuz darbe girişimi süresi içinde gösterdikleri başarıdan, verdikleri demokrasi ve adalet mücadelesinden dolayı teşekkür ediyorum. Onlara şükran borçluyuz"- "Bu yürüyüşümüz, şehitler için bir yürüy

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bütün Kazanlılara 15 Temmuz darbe girişimi süresi içinde gösterdikleri başarıdan, verdikleri demokrasi ve adalet mücadelesinden dolayı teşekkür ediyorum. Onlara şükran borçluyuz." dedi.

Kılıçdaroğlu, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki yürüyüşünün üçüncü gününe, geceyi geçirdiği Kahramankazan ilçesi yakınlarındaki kamp alanından başladı.

İlçe merkezi girişinde gazetecilere açıklamada bulunan Kılıçdaroğlu, "15 Temmuz şehitlerinin bulunduğu topraklardayız. Kazan ilçemiz 15 Temmuz'dan sonra gösterdiği başarıdan dolayısıyla TBMM tarafından oy birliği ile Kahramankazan olarak adlandırılmıştır. Bütün Kazanlılara 15 Temmuz darbe girişimi süresi içinde gösterdikleri başarıdan, verdikleri demokrasi ve adalet mücadelesinden dolayı teşekkür ediyorum. Onlara şükran borçluyuz." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, başlattıkları yürüyüşün bir "adalet" yürüyüşü olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Bizim bugün bu yürüyüşümüz, bir adalet yürüyüşüdür. Bu yürüyüşümüz, şehitler için bir yürüyüştür. Bu yürüyüşümüz, adaletsizliğe uğrayanlar için bir yürüyüştür. Bu yürüyüşün siyasi kimliği yoktur. Bu yürüyüşün etnik kimliği yoktur. Bu yürüyüşün inanç kimliği yoktur. Bu yürüyüşün temel öznesi insandır ve insan adalet istiyor. Hep birlikte adalet istiyoruz. Adalet, adalet ve adalet. Adaletten yana olan herkesi kucaklıyoruz. Herkesi bekliyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :