CHP'li vekillerin oturma eylemi sona erdi

CHP'li vekillerin oturma eylemi sona erdi

CHP'li bazı milletvekillerinin, OHAL kapsamında KHK ile ihraç edilen Gülmen ve Özakça'nın tutuklanmasını protesto için Yüksel Caddesi'nde yaptıkları oturma eylemi açıklamanın ardından sona erdi

ANKARA (AA) - CHP'li bazı milletvekillerinin, olağanüstü hal (OHAL) kapsamında kanun hükmünde Kararname (KHK) ile görevlerinden ihraç edilen Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın "terör örgütü üyeliği" gerekçesiyle tutuklanmasını protesto amacıyla başlattıkları oturma eylemi sona erdi.

Yüksel Caddesi'nde basın mensuplarına açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Gülmen ve Özakça'nın açlık grevini desteklemediklerini söylediklerini ancak onlar sayesinde, açığa alınan insanların sesinin dünyaya duyurulduğunu, CHP'li milletvekilleri olarak onların sesine ses katmaya çalıştıklarını ifade etti.

Hiç kimsenin mağdur edilmesini istemediklerini, her zaman hukuku ve adaleti savunduklarını kaydeden Ağbaba, "Asla şiddet içeren bir eylemin yanında olmadık, olmayacağız. Bizler Türkiye'de ekmeğe muhtaç edilmiş, açlığa bırakılmış insanların sesi olmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Ağbaba, geçmişte FETÖ ile mücadele eden insanların bugün FETÖ'cülükle suçlandığını iddia ederek, "Bu FETÖ denen şey her yerde var. Baklavacıda var, börekçide var, popçuda var, topçuda var, olmayan bir tek yer TBMM, bu yalan. Hodri meydan diyoruz, gelin Meclise, siyaset kurumuna el atın, kim FETÖ'cü, kim geçmişte devlete karşı darbe girişiminde bulunmuş kim onlarla işbirliği yapmış bir görelim." ifadelerini kullandı.

Meşru ve hak olan eylemin yasaklanmasını kınadıklarını söyleyen Ağbaba, oturma eylemini sonlandırdıklarını, CHP olarak siyasi görüşü ne olursa olsun hak arama mücadelesinde onların yanında olacaklarını kaydetti.

Açıklamanın ardından Ağbaba ve CHP'li milletvekilleri Murat Emir, Eren Erdem, Necati Yılmaz ve İbrahim Özdiş Yüksel Caddesi'nden ayrıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :