CHP'li Cankurtaran'dan teşekkür ziyareti

CHP'li Cankurtaran'dan teşekkür ziyareti

CHP Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran, anayasa değişikliğine ilişkin halk oylamasında desteklerinden dolayı Sultangazi'deki partililere teşekkür ziyaretinde bulundu - Cankurtaran:- "Sığınmacıların uyum sağlamasını kolaylaştıracak imkanlar yetersiz. Gele

İSTANBUL (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, anayasa değişikliğine ilişkin halk oylamasında desteklerinden dolayı Sultangazi ilçesindeki partililere teşekkür ziyaretinde bulundu.

Sultangazi Cami Durağı Meydanı'nda konuşan Cankurtaran, hükümetin "sığınmacı" politikası ve OHAL'e yönelik eleştirilerde bulunarak, "Sığınmacıların uyum sağlamasını kolaylaştıracak imkanlar yetersiz. Gelen sığınmacılar da daha kolay barınabilmek için zaten kendi içinde çok ciddi sosyal ve ekonomik sorunları bulunan, 'varoş' diye tabir edilen mahalleleri seçiyor. Buralarda farklı kültürlerdeki bu insanlar ile yerli nüfus arasındaki ufak bir gerilim, bir anda çığırından çıkabilecek olaylara neden olabiliyor." dedi.

Küçük gerginliklerin bir anda büyüyebildiğine işaret eden Cankurtaran, sığınmacılara yönelik önlem alınması gerektiğini savunarak, "Hem bizim vatandaşlarımız mağdur oluyor hem de önlem alınmazsa sorunun sığınmacılara yönelik bir tepkiye dönüşme riski bulunuyor." diye konuştu.

- Vatandaşlardan Cankurtaran'ın eleştirilerine tepki

Bu arada, CHP Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran'ın konuşması sürerken yanına yaklaşmak isteyen bir genç, polis ekiplerince bölgeden uzaklaştırıldı.

Bir vatandaş ise Cankurtaran'ın, hükümete yönelik eleştirilerine tepki gösterdi.

Cankurtaran'ın, KHK ile görevlerinden ihraç edilen ve işlerine dönmek amacıyla açlık grevi yapan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın gözaltına alındığını belirtmesi de tepkiye neden oldu.

"CHP'nin iktidar olmadığı dönemdeki bazı suçlamaları da CHP'ye yapmak maalesef AKP'nin algı yönetimidir." diyen Cankurtaran'a, bir kadın, "CHP bu gidişle de iktidar olamayacak." diye karşılık verdi.

Eleştirilerin ardından Cankurtaran, "Güzel vallahi, çok güzel Türkiye..." sözleriyle tepki gösterdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :