CHP'li belediye seçimin hıncını depremzedelerden çıkarıyor! 'Ellerim ayaklarım titriyor' dediği anlar yürekleri dağladı

CHP'li Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin 14 Mayıs seçiminin ardından depremzedelerin kaldıkları otelden çıkarılması için tebliğ ettiği kararın görüntüleri ortaya çıktı. Depremzedelerin "Ellerim ayaklarım titriyor" dediği anlar yürekleri dağladı.

Kahramanmaraş merkezli asrın deprem felaketinin ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından otele yerleştirilen depremzedelerin, seçimlerden sonra bulundukları otelden çıkarılma kararı ortalığı karıştırdı. Yaşadıklarını şaşkınlıkla anlatan depremzede vatandaşlar "Deprem bölgesi AK Parti’ye oy verdi diye bize bunu mu reva gördüler? Hani özgürlük özgür bir ülkeydik?" dedi.

aw892473-01.jpg

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen deprem felaketinin ardından depremzede aileler ülkenin dört bir yanında olduğu gibi Tekirdağ'da konaklama tesislerine yerleştirilmişti. Depremzedelerin kendilerine tahsis edilecek kalıcı konutların yapımından önce geçici olarak kullandıkları otelden sözleşme süresinden önce çıkartıldığı iddiası şehri karıştırdı.

aw892473-02.jpg

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile kentte yer alan özel bir konaklama tesisi arasında yapılan anlaşma gereği tesis depremzedelerin kullanımlarına sunulmuş, sözleşmenin sonra ereceği tarih 2023 Ağustos ayı olarak belirlenmişti. Ancak, depremzede ailelere sunulan tebligat ile sözleşme süresinin dolduğu ve bu nedenle konaklama tesislerinin boşaltması gerektiği belirtildi.

aw892473-03.jpg

Yaşanan olayla ilgili olarak durumu yerinde gözlemlemek için konaklama tesislerine giden Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, “Yaşanan durum ile ilgili bilgimiz var. Bu sorunu çözeceğiz merak etmeyin, içiniz rahat olsun. Anladığım kadarıyla sizlere sözleşme süresi dolmadan çıkın denildi. Bunu çözeceğiz” dedi.

aw892473-04.jpg

"ŞİMDİ İNADINA AK PARTİ’YE OY VERECEĞİZ”
Konaklama tesisi önünde toplanarak duruma tepki gösteren depremzedeler, basın mensuplarına yaptıkları açıklamada; “Deprem bölgesi AK Parti’ye oy verdi diye bize bunu mu reva gördüler? Hani özgür bir ülkeydik? Bizim orada yaşam alanımız 6 ayda yapılacak denilerek altı aylık sözleşme yaptık, dediler. Eğer konutlar tamamlanamazsa, 6 ay sonra yine bir uzatma yapılacak, denildi. Bizim burada çocuklarımızın okulları var, sınavı var. Biz ne yapacağız? Bu tamamen oy ile alakalı. Sosyal medyada zaten depremzedelere yönelik bir linç kampanyası var. Şimdide böyle devam ediliyor. AK Parti'ye oy verdiğimiz için böyle yapılıyor. Şimdi inadına AK Parti’ye oy vereceğiz” dedi.

DEPREMZEDELERE KARAR BÖYLE TEBLİĞ EDİLMİŞ

CHP'li Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin depremzedelerin kaldıkları otelden çıkarılması için tebliğ ettiği kararın görüntüleri ortaya çıktı. Depremzedelerin "Ellerim ayaklarım titriyor" dediği anlar yürekleri dağladı.

aw892508-03.jpg

CHP'li Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin otelde misafir ettiği depremzedelerin çıkarılması için tebliğ ettiği kararın görüntüleri ortaya çıktı. Görevlinin tebliğ ettiği kararı duyan depremzede ise "Elim ayaklarım titriyor, kapıya konuluyoruz şu anda. Bu kadar çocuk çoluk kapıda mı kalacağız? Bunu da düşündüler mi?" dediği anların görüntüsü yürekleri dağladı.

aw892508-01.jpg
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi 2 Şubat 2023'te misafir ettiği depremzedeleri 13 Ağustos 2023'e kadar misafir edeceğine yönelik sözleşme süresini seçimden hemen sonra 21 Mayıs 2023'te tahliye kararı vermişti. Gelen tepkiler üzerine bu sürenin uzatıldığı açıklanmıştı.

aw892508-02.jpg

tekirdag.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.