CHP'li Akaydın'ın 15 Temmuz'a yönelik sözleri

CHP'li Akaydın'ın 15 Temmuz'a yönelik sözleri

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel:- "250 şehidimiz ve ailesi adına söylenecek iki kelime var; yazıklar olsun. Başka söze gerek yok. Şahadet mertebesine ulaşmış insanların kemiklerini sızlatmak ve ailelerine böyle bir acı yaşatmak ne insanlığa ne d

ANTALYA (AA) - Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın'ın 15 Temmuz şehitleriyle ilgili "O ölen 250 vatandaşımızın katili devlettir. Bunu açık açık bir vekil olarak söylüyorum." sözlerine ilişkin, "250 şehidimiz ve ailesi adına söylenecek iki kelime var; yazıklar olsun. Başka söze gerek yok. Şahadet mertebesine ulaşmış insanların kemiklerini sızlatmak ve ailelerine böyle bir acı yaşatmak ne insanlığa ne de başka bir şeye sığar." dedi.

Türel, Konyaaltı ilçesinin Çakırlar mevkisinde Büyükşehir Belediyesi tarafından emeklilere yönelik hazırlanan Hobi Bahçesi'ni basın mensuplarına tanıttı.

Hobi Bahçesi sayesinde emeklilerin şehrin gürültüsünden uzak, toprakla haşır neşir olabileceğini belirten Türel, "Emekli vatandaşlarımızın sebzesini yetiştirerek günün stresini atabileceği, doğayla iç içe vakit geçirebileceği ortamı hazırlamaya yönelik bir proje hazırladık. Bu sosyal projeyle emeklilere güzel bir imkan tanımış olacağız." dedi.

Yaklaşık 78 dönümlük bahçede 348 hobi bahçesi bulunduğunu kaydeden Türel, talebe göre ikinci etapta 80 dönümlük alanda 418 bahçe daha oluşturacaklarını aktardı.

Bahçelerin içinde 4,5 metrekarelik evler bulunduğunu anlatan Türel, "Bu evlerin önünde 13,5 metrekare genişliğinde verandalar bulunuyor. Her bir hobi bahçesinin 63,5 metrekarelik ekim alanı var. Tesis tamamlanmak üzere. Müracaatları 10 Ağustos-10 Eylül arasında almaya başlayacağız. 10-15 günlük değerlendirme yapılacak ve 1 Ekim'e kadar emeklilerimiz hobi bahçelerinden istifade etmeye başlayacak." diye konuştu.

- "Talep fazla olursa yaş sıralaması yapılacak"

Türel, 20 hobi bahçesi ile evini de şehit ve gazi aileleri için ayırdıklarını ifade etti.

Talep fazla olursa yaş sıralamasına göre en yaşlıdan başlayarak tahsislerin yapılacağını belirten Türel, hobi bahçelerinin yıllık ücretinin 267 lira olduğunu ve ayrıca 100 lira da kullanım teminat bedeli alınacağını kaydetti.

Emeklilere önem verdiklerini belirten Türel, "Üçüncü yaş kuşağı dediğimiz vatandaşlarımız en güzel saygıyı hak ediyor. Ömürlerinin ikinci baharında en güzel imkanı sunmayı görev addediyoruz. Bunu da büyük bir onurla yerine getiriyoruz." ifadelerini kullandı.

Antalya'ya ikinci kadınlar plajını da kazandırdıklarını hatırlatan Türel, bu plajlara gösterilen ilginin "Kadınlar plajı ayrıştırmaz birleştirir" sözünün teyidi olduğunu söyledi. Türel, kadınlar plajlarına yabancı turistlerin de ilgi gösterdiğini vurguladı.

- Akaydın'ın açıklamaları

Bir gazetecinin kendisinden önceki belediye başkanı, CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın'ın 15 Temmuz şehitleriyle ilgili söylediği "O ölen 250 vatandaşımızın katili devlettir. Bunu açık açık bir vekil olarak söylüyorum." açıklamasını nasıl değerlendirdiğini sorması üzerine Türel, şunları söyledi:

"Bu konuya uzun cevap vermeye gerek yok. 250 şehidimiz ve ailesi adına söylenecek iki kelime var; yazıklar olsun. Başka söze gerek yok. Şahadet mertebesine ulaşmış insanların kemiklerini sızlatmak ve ailelerine böyle bir acı yaşatmak ne insanlığa ne de başka bir şeye sığar."

Türel, bir gazetecinin CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak'ın, "Antalya Büyükşehir Belediyesini alacağız" sözlerini hatırlatması üzerine, "Aç tavuk kendini darı ambarında zannedermiş. Anketler bugün itibarıyla halkın teveccühü noktasında durumumuzun iyi olduğunu gösteriyor. Türkiye geneli memnuniyet anketlerinde de ilk üç sırada çıkıyoruz. Seçimlere en iddialı şekilde girmiş olacağız." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :