CHP'den suç duyurusu

CHP'den suç duyurusu

CHP İzmir il yönetimi, Cumhurbaşkanı, Başbakan, İçişleri Bakanı ve MİT Müsteşarı hakkında suç duyurusunda bulundu

İZMİR (AA) - CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel ve yönetim kurulu üyeleri, Cumhurbaşkanı, Başbakan, İçişleri Bakanı, MİT Müsteşarı ve eski başbakan yardımcıları hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmek üzere, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusu öncesi Adliye önünde basın açıklaması yapan CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, "Çözüm Süreci" adı altında terör örgütünün lideri ve üyeleri ile bir dizi görüşmeler yapıldığını iddia etti.

Bu dönemde terör örgütünün şehir yapılanmasını kuvvetlendirdiğini, örgütün şehir ve ilçe merkezlerine silah ve mühimmat depolamasına göz yumulduğunu iddia eden Yüksel, gelinen süreçte güçlenen terör örgütünün yeniden silahlı ve bombalı eylemlerine başladığını ifade etti.

Yüksel, "Terörün bu denli yoğunlaşmasında terör örgütünün tahkimat yapmasına göz yuman ve bürokratlara bu konuda emir, talimat veren dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, dönemin AKP hükumeti üyeleri ve bürokratlarının bu eylemleri, 'terör örgütüne yardım ve yataklık' suçunu oluşturmaktadır." diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından Alaattin Yüksel ve yönetim kurulu üyeleri, suç duyurusu dilekçesini Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmek üzere İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ömer Ömeroğlu'na verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :